DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„A pilótáknak kell szavazni a fejvédelemre”

Az Orosz Nagydíj pénteki napján bemutatkozott aeroscreen nem aratott osztatlan sikert a pilóták között - de egy korábbi F1-es pilóta szerint e pilótáknak meg kellene szavazniuk használatát.

Ahány pilóta, annyi vélemény: a paddock népe eltérő nézeteket vall a Red Bull által a pénteki első szabadedzésen bemutatott fejvédőről. Nico Hülkenberg vonzóbbnak tartja ezt a megoldást a halónál, Sebastian Vettel szerint azonban egyik fejvédő sem szép. Jenson Button a pozitív irányba tendál, mondván, az aeroscreen használatával jobban néznek ki az autók, mint nélküle.



A brit csapattársa, Fernando Alonso úgy véli, a biztonság kérdése elsődleges, a hasonló kérdésekben mindig radikális véleményt formáló Lewis Hamilton viszont a rohamrendőrők eszközéhez hasonlította a fejvédőt, hozzátéve, hogy a veszély mindig is a Forma-1 velejárója volt. Most a korábban a Jordannél, a Toyotánál és a Virginnél versenyző Timo Glock fejtette ki véleményét a fejvédelemről - a jelenleg DTM-ben vitézkedő német pilótának nem tetszik a koncepció, mégis az aeroscreen bevezetése mellett kardoskodik.

„Nagyon furcsán néz ki az autókon, de a pilótának kell dönteniük róla, mert az ő biztonságukat hivatott védeni. Ebben az esetben rájuk hagynám a döntés jogát. Mindkét oldalt megértem, hiszen én is azt mondom, hogy nagyon furán fest. De a másik oldalról ott vannak a balesetek, melyek nem csak az F1-ben történtek, például Justin Wilsoné, így erre is oda kell figyelnünk. Várjuk ki, hogy mi lesz a szavazás vége. Ha 50-50 lesz, nem tudom, mi fog történni, de el kell dönteniük, hogy mi a helyes” - tette hozzá Glock.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: