DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

A Ferrari elnöke szégyenkezik az ütközés miatt

A Ferrari két F1-es pilótája összeütközött a Kínai Nagydíj első kanyarjában, amellyel elvesztették esélyüket a győzelemre - Sergio Marchionne szégyenkezik emiatt, de a felzárkózást mesterműnek nevezte.

Felemás idők járnak manapság Maranellóban, hiszen sehogy sem akar összeállni tökéletesen a kép - Melbourne-ben ugyan az első két helyen haladtak a Ferrarik, de Kimi Raikkönen autója meghibásodott, Bahreinben Sebastian Vettelé állt meg, Kínában pedig hiába remekeltek, az időmérő utolsó körét mindketten elrontoták, majd a versenyen ütköztek az első kanyarban. A tempójuk jónak tűnik (most már egy körön is látszik a fény), de a pontok továbbra sem az elvárt ütemben érkeznek - márpedig Sergio Marchionne elnökről szárnyra kaptak olyan pletykák Bahrein után, hogy nem túl nyugodt...

MarchionneVettel



Marchionne természetesen ezúttal sem volt maradéktalanul elégedett, de Vettel és Raikkönen felzárkózását igazi mestermunkának nevezte. "Ez nem olyasmi, amit gyakran látsz a Ferraritól" - nyilatkozta az elnök a Sky Sportsnak két pilótája összeütközéséről. "Szégyenkezem miattuk, ha őszinte akarok lenni...de a felzárkózás mestermű volt, úgyhogy ezzel kapcsolatban boldog vagyok" - tette hozzá.

Maurizio Arrivabene sem csupa jót mondott a futam után. "Nem akarok senki másról, akár a Red Bullról, vagy bárkiről beszélni. Szerintem ezen a futamon normál körülmények között jó, nagyon jó esélyünk lett volna a győzelemre, ez biztos. Frusztráló, hogy ilyenek történnek, mikor ilyen jó az autód" - értékelt.

A Ferrari három versenyhétvége után 53 pont hátrányban van a Mercedeshez képest és csak néggyel előzi meg a Red Bullt, miközben Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen csak negyedik-ötödik az egyéni világbanokságot tekintve - Nico Rosberg már most két futamnyi előnyben van velük szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: