DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Renault: Nem dobhatjuk el 2016-ot

Bár a franciák szezonja eleve tanulóévnek indult, és eddig nem teljesítenek túl erősen, nem engedik meg maguknak, hogy 2017-re koncentráljanak, és feladják a versengést idén.

A gyári csapatként visszatérő Renault eleve átmeneti évként tekintett az ideire – már csak az alakulat elődje, a Lotus eredményeiből kiindulva is –, szezonjuk pedig egyáltalán nem kezdődött erősen: az első két versenyen a pontszerző helyekre sem tudtak odaérni, mindkétszer 11. pozícióban zárt jobb autójuk. Frederic Vasseur csapatfőnök szerint a csapat mégsem kezd el már a következő idényre fókuszálni.



„Az igazat megvallva a legelső találkozónkon nem voltam biztos benne, hogy ott tudunk lenni Barcelonában, a teszten, figyelembe véve a decemberi helyzetünket. Tehát egyelőre időben vagyunk” – mondta Vasseur a gpupdate.net-nek. „A legfontosabb az, hogy mindenki ugyanazon a célon maradjon, tudva, hogy a harmadik évben szállítanunk kell. Ugyanakkor mindenkit versenymódban is kell tartanunk.”

„Nem akarom azt mondani, hogy 2016 nem fontos, 2017-re kell koncentrálnunk. Ez lenne a legrosszabb, mivel a csapatunk versenyzőkből áll össze. Enstone egyik nagy előnye, hogy az ottaniak igazán motiváltak, a csapatszellem jó, ezt pedig meg kell tartanunk. Ha túl korán mondod, hogy a következő cél 2017, az a legrosszabb. Versenyről versenyre kell fejlődnünk” – jelentette ki a Renault-főnök.

A Renault hároméves fejlődést állított mércének maga elé, mikor bejelentették a visszatérést: eszerint 2018-ra várják maguktól a győzelmeket, addig a nyertes csapatot akarják felépíteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: