DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Haas már a 2017-es autón dolgozik

Meglepő kijelentés egy olyan csapattól, amely mögött egyetlen F1-es futam áll: de Gene Haas állítja, már a következő szezonra koncentrálnak. A VF-16-on csak az első szárnyhoz fognak nyúlni.

Két téli tesztből és egyetlen nagydíjból áll az újonc Haas istálló eddigi Formula-1-es pályafutása, amely kiemelkedő eredménnyel, Romain Grosjean hatodik helyével mutatkozott be a királykategóriában. Azt gondolhatnánk, a csapat elsődleges elvárása az, hogy a további futamokon is tudják tartani a tempót a folyamatosan fejlesztő ellenfelekkel, esetleg még előrébb kerüljenek a konstruktőrök rangsorában. De nem, a Haas már a jövő évi nagy szabályváltozásokra koncentrál.



„Leszámítva néhány fejlesztést, amelyen még dolgozunk, lényegében végeztünk a 2016-os autóval” – tette meglepő kijelentését a crash.net által idézett csapattulajdonos, Gene Haas. „Mostantól a 2017-es autóra koncentrálunk, mert eléggé radikális változás érkezik. Leszámítva az első szárny kisebb változásait, semmi jelentősebb dologra ne számítsanak az idei autón.”

Kérdés persze, hogy a Ferrarival technikai együttműködésben álló Haas komoly év közbeni fejlesztések nélkül hogyan akar a „nagykutyákkal” versenyezni – Gene Haas egy másik nyilatkozatában ezt jelölte meg az istálló céljának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: