DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Bahreinben nehezebb dolgunk lesz

A Toro Rosso ifjonca szerint a Mercedes-erőforrással ellátott autók sokkal nagyobb veszélyt jelenthetnek rájuk a jövő hétvégi F1-es futamon. Carlos Sainz szerint végeredményben így is jobbak lehetnek.

Max Verstappen és Carlos Sainz remekeltek az Ausztrál Nagydíj időmérőjén, s egy darabig a futamon is kiváló helyet foglaltak el, ám végül a rossz gumitaktika miatt csupán az utolsó két pontszerző pozíció lett az övék. A két fiatal versenyző ezért csalódottan hagyta el az Albert Parkot, azzal azonban mindketten tisztában vannak, hogy az autójukban komoly potenciál rejlik. Amikor Verstappent arról kérdezték, szerinte hogyan néz ki jelenleg az erősorrend a Formula-1-ben, így felelt:

Verstappen_ToroRosso_Melbourne



„Ötödik helyen végezhettünk volna a Red Bull mögött, szóval szerintem Mercedes, Ferrari, Red Bull a sorrend, és aztán jövünk mi” – nyilatkozta a Motorsport.com szakoldalnak. „A Williams és a Force India közül egyik sem volt túl erős a versenyen, de biztos vagyok benne, hogy jobban lesznek, különösen Bahreinben, a hosszú egyeneseknek köszönhetően.”

Verstappen elmondása szerint az egyenesekben még a Red Bulltól is elmaradnak, ennek ellenére bízik benne, hogy közel lehetnek az energiaitalosok elsőszámú alakulatához. Ugyanakkor nem számít könnyű futamra a jövő hétvégén: „Úgy vélem, Bahreinben nehezebb dolgunk lehet, mint volt Ausztráliában. De a legjobbunkat igyekszünk majd nyújtani, és remélhetőleg az autónk ismét működni fog.”

Sainz is az elszalasztott melbourne-i lehetőség miatt bosszankodik, de a spanyol bízik benne, hogy a számukra kedvezőtlen helyszín ellenére is javíthatnak Bahreinben: „Nyilvánvaló, hogy csapatként nem lehettünk elégedettek, mert tudjuk, hogy a tempók alapján előrébb végezhettünk volna, mint a kilencedik és a tizedik hely. Kaotikus verseny volt, ami nehéz volt helyes döntést hozni. Nekünk nem is sikerült. Ezért vagyunk most ebben a helyzetben, de biztos vagyok benne, hogy Bahreinben jobban teljesíthetünk, még ha az a pálya nem is igazán fekszik nekünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: