Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Már idén átlépheti riválisait a Renault?

Legalábbis ezt gondolja a franciák újonca, Jolyon Palmer - a britet meggyőzte Enstone és Viry Chatillion kapcsolata, ami nagyon sok jót ígér az előttünk álló hónapokra.

A Renault technikai igazgatója, Bob Bell éppen a minap nyilatkozott úgy, hogy a késői csapatátvétel miatt a gárda lemaradt a 2016-os fejlesztésekkel, sőt, még 2017-ben is problémáik lehetnek majd ezen a téren. A GP2 2014-es bajnoka azonban teljesen másképp látja a Renault helyzetét: szerinte csapata idén arra is képes lesz, hogy sokkal nagyobb léptékben fejlesszen, mint riválisai.

„Rettentően magabiztos vagyok azt illetően, hogy remekül fogunk majd teljesíteni” - idézte Palmert az Autosport. „Szezonkezdet előtt simán elfogadtuk volna, hogy mindkét autó a Q2-ben végez, majd éppen hogy lemarad a pontszerzésről. Figyelembe kell venni, hogy az átvételt csak karácsony előtt véglegesítették, és a pénz is csak később kezdett áramlani, így az autó is nagyon későn készült el. De elég sok fejlesztést tervezünk, amivel akár több riválisunkat is átléphetjük majd. Versenytempó tekintetében már így is előrébb vagyunk, mint az időmérőn, így talán nem fog sokáig tartani, hogy folyamatosan pontokért harcoljunk.”

A brit arra is felhívta a figyelmet, hogy szombaton és vasárnap is, egy év F1-es versenyzői tapasztalattal rendelkező csapattársa előtt zárt. „Önbizalmat tudok ebből meríteni - neki már korábban is volt itt sikere, én pedig még autóban sem ültem itt, egészen szombatig, hiszen a péntek egy rakás szemét volt.”

„Nagyon rövid hétvége volt ez nekem, hogy sebességbe kapcsoljak, de nagyon jó érzés volt. Legalább az autónak nagyszerű az egyensúlya, mely növeli a magabiztosságomat. Azt gondoltam, hogy Kevinnel nagyon közel leszünk egymáshoz, így remek start volt számomra, hogy mindkétszer le tudtam győzni őt” - tette hozzá a brit, aki 11. helyen zárta az Ausztrál Nagydíjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?