Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Mercedes vs. Ferrari: Döntetlen, de címvédés?

Bernie Ecclestone úgy véli, hogy a Ferrari és a Mercedes ugyanannyi győzelemmel zárja majd a 2016-os F1-es szezont, de végül megvédi címét a német gyártó és Lewis Hamilton is.

Bernie Ecclestone szerint 2016-ban végig fej-fej mellett fog haladni a Mercedes és a Ferrari és a szezon végén ugyanannyi győzelemmel fognak zárni. Melbourne-ben a világbajnok istálló indult az első sorból, a rajtnál azonban rögtön a két Ferrari lépett az első két helyre, végül mégis a Mercedes zárta kettős győzelemmel az idény első futamát.

VettelHamilton

Ecclestone szerint ezzel bizonyította a Ferrari, hogy reális kihívója lehet idén a német istállónak. "Ez egy jó show volt, nem? Ugyan végül a Mercedes győzött, de a Ferrari megmutatta, hogy bizony erősebb, mint az előző szezonban volt" - nyilatkozta a sportág mindenhatója az olasz La Gazzetta dello Sportnak. "Vettel óriásit rajtolt és a Mercedes is tudja, hogy a Ferrari jó. Remek idényünk lesz" - tette hozzá.

Ecclestone szerint a szezon végén is döntetlen lesz az állás a két istálló között, igaz, úgy véli, hogy címvédés lesz. "Nagy harcra számítok a Mercedes és a Ferrari között és úgy gondolom, hogy ugyanannyi győzelmet szereznek majd a szezon folyamán. Ezzel együtt a Mercedes lesz a bajnok ezúttal is". Ráadásul szerinte nem csak a gyártók, de a pilóták versenyében sem lesz változás az első helyen - úgy véli, hogy 2016-ban is Lewis Hamilton érhet fel a csúcsra.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?