Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 28. hétfő
F1

Wolff: Az időmérő egy rakás szemét

Nem válogatta meg a szavait a Mercedes csapatfőnöke, amikor az Ausztrál Nagydíj kvalifikációja után arról kérdezték, mennyire elégedett az új formátummal. Akár a korábbi rendszerhez is visszatérhet az F1.

Noha Lewis Hamilton és Nico Rosberg révén újabb kettős sikert aratott a Mercedes az időmérő edzésen, a csapat sikerére némileg árnyékot vetett a most debütált új, kieséses kvalifikációs rendszer, amely egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az autók ugyanis nem köröztek számottevően többet a pályán, mint az előző évek során, hiszen továbbra is korlátozott számú abronccsal gazdálkodhattak, és a végeredmény már 3-4 perccel a kockás zászló meglendülése előtt eldőlt.

Dppi_00115020_240_1

„Én vagyok az első, aki mindig azt mondja, hogy nem kellene rosszakat mondanunk a sportról a tévében, de most mégis azt gondolom, hogy az új időmérő edzés egy rakás szemét” - jelentette ki kendőzetlenül Toto Wolff.

Arra a kérdésre, hogy talán már a következő versenyhétvégére, a Bahreini Nagydíjra lehetne-e változtatni a rendszeren, az osztrák így felelt: „Erről még beszélnünk kell. Mindenki arra törekszik, hogy javítsunk a műsoron, néha azonban rá kell jönnünk, hogy egyes változtatásokkal nem jobbá, hanem csak rosszabbá tettük a show-t. Ilyenkor le kell ülnünk és megbeszélni, hogy mit tehetünk, és visszatérhetünk-e akár az előző rendszerhez. Azt hiszem, erre a beszélgetésre hamarosan sor is fog kerülni.”

Az elmúlt hetekben többen is azon a véleményen voltak az F1-ben, hogy az időmérőn nem is kellett volna változtatni, de Wolff most elárulta, hogy kiknek a kérésére történt ez. „Figyelnünk kell a promóterek szavára is, hiszen ők azok, akiknek el kell adniuk a jegyeket, és az ő véleményük az volt, hogy javítani kell a szombati programon. Ezért tettünk lépéseket ennek érdekében, ám a személyes véleményem szerint nem jó megoldás született.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is osztja kollegája véleményét: „El kell fogadnunk, hogy ez nem működött, mellélőttünk vele. Véleményem szerint már a következő versenyre vissza kellene térnünk az előző rendszerhez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?