Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Webber: Hárman fognak küzdeni a bajnoki címért

Az ausztrál Mark Webber úgy gondolja, hogy három fő esélyese lesz az idei F1-es világbajnokságnak, mégpedig a Mercedes pilótái Lewis Hamilton, Nico Rosberg és a ferraris Sebastian Vettel.

„Úgy gondolom, hogy három srác között fog eldőlni - Lewis, Nico és Sebastian között. Azt gondolom, hogy Lewisnak alig jár az élen, a formájából és az előző bajnokságokból ítélve, de Nico inkább alkalmas erre. Szerintem a Ferrari még nincs ott rajtuk az egész egységük szempontjából, ami szükséges ahhoz, hogy be tudják húzni a bajnokságot a Mercedes ellen” — kezdte nyilatkozatát az egykor a Red Bullnál versenyző Mark Webber.

Dppi_webber_03.16 

Webber szerint Sebastian Vettel az egyedüli a mezőnyből, aki fel tudja venni a versenyt a két mercedeses pilótával. Az ausztrálnak volt ideje kiismerni a ferraris németet, hiszen évekig csapattársak voltak a Red Bull istállónál. Szerinte a Mercedesek rivalizálása segítheti Vettelt: „De a dolog, ami talán segít Sebnek, az a csapaton belüli harc Nico és Lewis között - amivel akadályozhatják egymást a pontok szerzésében. De kemény munka lesz ez a számára a Mercedes ellen, nagyon kemény melót végeztek és a tesztelésük is elég jónak tűnik, eddig.”

Az ex F1-es pilóta arra is kitért, mit gondol a világbajnoki címvédő csapatról, a Mercedesről: „Úgy gondolom, hogy bemutatták, élvezik a tesztelést és azt is megmutatták, hogy nagyon jól felkészültek a rendszerükkel és mindennel. Mindennek a tetejébe, nekik van a leggyorsabb autójuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?