Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Dennis a Stratégiai Csoport „bűnéről”

A McLaren F1-es programjának élén álló Ron Dennis szerint a Formula-1 szabályaiért felelős Stratégiai Csoport legnagyobb hibája nem a határozatképtelenség, hanem valami egészen más...

A McLaren-vezér Ron Dennis, aki a Ferrari, a Red Bull, a Mercedes, a Williams és még egy, az eredményeik alapján kiválasztott istálló (mely jelenleg a Force India) vezetője mellett helyet kapott a Stratégiai Csoportban a csapatok képviseletében, meglehetősen kritikusan nyilatkozott a szervezetről, mely megpróbálta kidobni a 2017-es szabálytervezetet – s ezzel együtt lecsúszott az eredetileg kijelölt, február végi határidőről.

button_hun_cs

A Formula-1 hivatalos honlapjának nyilatkozó Dennis úgy érzi, hogy a Stratégiai Csoport munkáját egyáltalán nem lendíti előre az, hogy a szabályalkotó testület bizonyos tagjai információkat szivárogtatnak ki: „Elsősorban nem az frusztrál, hogy a csapatok nem tudnak megegyezni a dolgokban, mivel mindaz, amivel kapcsolatban próbálunk konszenzusra jutni, bonyolult, s számos érdek összeegyeztetését kívánja meg. A legnagyobb probléma az, hogy látszólag képtelenek vagyunk privát és bizalmas keretek közt intézni ezeket a tárgyalásokat.”

„A Formula-1 egy komplex üzlet, s itt az üzlet szó hangsúlyos, mivel ez egy üzlet. Az emberek hajlamosak a pályán zajló küzdelemre gondolni azt hallván, hogy a Formula-1-ben óriási a versengés, de a tény az, hogy ez a pályán kívül is így van. Kereskedelmi szempontból például nagyon éles a verseny a szponzorokért, ahogy sok más téren is, ahol a csapatok azért küzdenek, hogy ők legyenek az elsőszámúk.”

A Stratégiai Csoport egyébként április 30-ig hosszabbította meg a 2017-es szabályok rögzítésének határidejét. A Red Bull még mindig arra helyez nagy hangsúlyt, hogy az autókat gyorsabbá és izgalmasabbá tegye, a Mercedes viszont egy konzervatívabb jövő felé hajlik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?