Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 28. hétfő
F1

Renault: Nem vagyunk eredménykényszerben

Frederic Vasseur csapatfőnök szerint a cél az, hogy harmadik évükben a dobogóért harcoljanak - rengeteg a dolguk és bár optimistán várják az F1-es szezonrajtot, egyelőre nincsenek nagy elvárásaik.

Kevin Magnussen természetesen a pontszerzést tűzte ki célul a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra, ám csapata, a Renault szerint nyomás egyáltalán nincs rajtuk az eredményesség szempontjából. A franciák 2010 óta először szerepelnek teljes gyári csapatként, de rengeteg feladat áll még előttük a folyamatosan leépülő Lotus átvétele után - egyelőre nem várnak maguktól túl sokat.

"Nagyon jól tudjuk, hogy későn kezdtünk bele ebbe a projektbe, azt is, hogy ambíciózusnak kell lennünk, de jelenleg egyáltalán nem vagyunk eredménykényszerben" - fogalmazott Frederic Vasseur csapatfőnök. "A vezetőség részéről egyértelmű iránymutatást kaptunk, a harmadik szezonunkban a dobogóért kell harcolnunk. Ennek érdekében a megfelelő lépéseket kell megtennünk és nem erőltetni az azonnali eredményt Melbourne-ben" - tette hozzá Vasseur.

Dppi_00216011_422

"Ha ezt akarjuk elérni (dobogó a harmadik évben), akkor meg kell néznünk a riváliok forrásait, személyzetét és nekünk is hasonlót kell felépítenünk. Elégedett vagyok a csapat kvalitásaival, a csapattagok elkötelezettek és koncentrálnak a feladatukra. Nekünk most ki kell egészítenünk a meglévő személyzetünket, korrigálni a hibákat és megtalálni a megfelelő embereket" - beszélt a közeljövő terveiről a csapatfőnök.

Ugyan a csapatnak voltak technikai problémái a tesztek során, elsősorban Jolyon Palmer autójával, összességében mindkét pilótájuk bizakodó - különösen persze Magnussen, aki pontokkal szeretne távozni Ausztráliából. "A tesztidőszak pozitív volt. Az autó alapja és egyensúlya rendben van, a pilótáink visszajelzései jók és optimisták. Az első benyomások tehát rendben vannak. Habár még sok dolgunk van, mindenben fejlődünk és el kell döntenünk, hogy mivel mennyit foglakozunk. Összességében Melbourne-be relatíve jó formában érkezünk" - értékelt Vasseur.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?