Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 22. péntek
F1

Kvjat nyugodtnak és magabiztosnak érzi magát

A Red Bull orosz F1-es pilótája szeret Ausztráliában lenni, számára sokkal pihentetőbb itt egy hétvége, mint csapattársának - úgy fogalmazott, hogy Ricciardo csak hadd szenvedjen...

A Red Bull orosz pilótája, Danyiil Kvjat szerint sokkal jobban érzi magát a 2016-os szezonnyitó előtt, mint tavaly ilyenkor - nyugodtabb és magabiztosabb jelenleg. A fiatal versenyző egy évet töltött a Toro Rossónál, majd 2015-re Sebastian Vettel helyét foglalta el a Red Bullnál, így érthetően nagyok voltak az elvárások vele kapcsolatban - a szezon első fele nem sikerült jól számára, de végül több pontot gyűjtött, mint csapattársa.

"Azt hiszem, hogy a tavalyi évvel összehasonlítva sokkal magabiztosabb vagyok és otthonosabban érzem magam a csapatban" - mondta Kvjat. "Mindenkit sokkal jobban ismerek és engem is mindenki ismer, úgyhogy jó ezzel az önbizalommal megkezdeni az idei szezont. Minden mérnökkel, illetve mindenkivel, aki a bokszban van, ismerjük egymást, tudjuk, hogy a másik mit csinál és mire számíthatunk tőle. Ez jó érzés" - mesélt az orosz pilóta.

Kvjat_1

"Úgy érzem, hogy jól felkészültünk az első futamra, a téli tesztek során megfelelő mennyiségű munkát végeztünk. Mindenből kihoztuk a maximumot és tudjuk, hogy mit kell csinálnunk Melbourne-ben és a legfontosabb az, hogy egyáltalán nincsenek nagy kérdőjeleink, ami nagyon jó" - beszélt az előttünk álló szezonnyitóról Kvjat. 

Azt is hozzátette, hogy neki eléggé másképp telik az utolsó "szabad" hétvégéje, mint csapattársának, az ausztrál Ricciardónak. "Szerintem Melbourne gyönyörű hely, nyugalmas, jó az étel, jó a tengerpart, süt a nap. Daniel hétvégéjéhez képest persze nekem jóval kevesebb a médiamegjelenésem, de ezt majd azt hiszem, hogy visszakapom Oroszországban. Számomra sokkal pihentetőbb a hétvége, szeretek Ausztráliában lenni. Danielnek sokkal több lehetősége van itt lenni év közben, úgyhogy most csak szenvedjen" - mosolyogott a pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?