Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 26. csütörtök
F1

„A McLaren a Honda mögé bújik”

Így vélekedik egy korábbi tapasztalt F1-es szakember, aki nem hiszi, hogy a wokingi csapat idén dobogókért harcolhat, és ezért nem kizárólag az erőforrás hibáztatható.

A McLaren istálló története egyik legrosszabb szezonját teljesítette 2015-ben, melynek oka az volt, hogy új motorpartnere, a Honda nem állt készen. Hogy a McLaren autója egy jobb erőforrással mennyire lett volna ütőképes, nem derült ki – a csapat mindenesetre hallgatott saját nehézségeiről, ellentétben a Honda-erőforrás hibáival. A japánokat szinte bűnbaknak kiáltották ki, vélekedik a sokat látott szakember, Mike Gascoyne, aki 2011-ig a Tyrrell, Jordan Benetton, Renault, Toyota, Force India és Caterham csapatoknál is dolgozott.

„Azt hiszem, a dobogók megszerzése elég nagy kérés tőlük” – vélekedett Gascoyne a Sky Sportsnak. „Elég jól ismerem Fernando Alonsót, és nekem nem tűnik úgy, mintha túláradna a magabiztosságtól. Ez a szezonjuk sokkal jobban kezdődött, mint az előző, számottevően több kört teljesítettek, és bizonyos, hogy a Honda előrelépéseket tett a motorral.”

A kéthetes barcelonai tesztelést elemző Autosport szaklap szintén elismerte a Honda javulását, azonban rámutatott, ezúttal a McLaren-karosszériának akadtak problémái. Hasonlóan vélekedik Gascoyne is: „Hol áll a karosszériájuk? Erről még nem tudok véleményt alkotni. Az előző évben talán elég sokszor a motor mögé bújtak, nem vagyok meggyőződve, hogy a karosszéria annyira jó, mint lehetne. Úgy tűnik, javultak, de azt gondolom, az élre még hosszú út vezet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?