Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 27. vasárnap
F1

"Hamilton jobban gondolja meg, hogy mit mond"

Egy korábbi F1-es világbajnok szerint a regnáló bajnoknak többet kell gondolkodnia a halo jelentőségén és azon, hogy neki milyen felelőssége van bizonyos ügyekben címvédőként.

Lewis Hamilton élesen és határozottan bírálta az F1-es teszteken már kipróbált halót és úgy fogalmazott, hogy ő biztosan nem fogja ezt használni az autóján. A pilóták nagy többsége úgy véli, hogy márpedig a biztonság legyen az első és ez egy jó gondolat, de az természetesen mindig fontos, hogy az aktuális világbajnok hogyan nyilvánul meg bizonyos kérdésekről. John Surtees 1964-ben a Ferrarival lett az F1 bajnoka, 2009-ben pedig fiát, Henry-t veszítette el egy baleset miatt - egy elszabadult abroncs találta el a fejét a Formula-2-ben.

"Elszenvedtem azt a tragédiát, hogy elveszítettem Henry-t, amit a halo meggátolhatott volna" - nyilatkozta Surtees. Sebastian Vettel azt mondta, hogy szerinte Henry Surtees még ma is élne, ha lett volna akkor egy, a halóhoz hasonló rendszer az autóján - a négyszeres világbajnok szerint egyébként akármilyen ronda is a glória, használni kell, ha életeket menthet. 

Hamilton_2

Surtees szerint Hamilton nem nyilatkozhatna így erről a dologról világbajnokként. "Lewisnak talán többet kellene gondolkodnia a halo jelentőségén és azon, hogy világbajnokként milyen felelőssége van, amikor megszólal. Változások mindig vannak és néha ezek rákényszerítenek valamire. De a tény, hogy valaki meghalhat ezek miatt a dolgok miatt, nem hagy más választást, mint hogy előírjuk ezeket."

"Sebastian pontosan fején találta a szöget azzal, amit mondott. Henry-t egy 28 kilogrammos kerék ütötte meg, úgyhogy ha lett volna halo, nem lett volna esélytelen" - véli John Surtees.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?