Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 26. csütörtök
F1

F1: Irány Irán?

Újabb ország kerülhet fel a száguldó cirkusz térképére – legalábbis ha hinni lehet az iráni vezetőknek: az egyes nézetek által az Édenkerttel azonosított Qeshm-sziget adhat otthont az ország pályájának.

Először még a tavalyi év elején kapott szárnyra a hír, hogy Masoud Soltanifar, kultúráért és turizmusért felelős iráni alelnök egy Formula-1-es versenypálya megépítését vette tervbe a Qeshm-szigeten, melyet egyes nézetek az Édenkert helyével is azonosítanak. Soltanifar akkor a szigetre ellátogatva nyilatkozott úgy, hogy „a Formula-1-nek nagy jövője van Iránban, a szigetben pedig megvan a lehetősége, hogy a világ egyik legszebb F1-es helyszíne legyen.”

qeshm

Ezt követően nagy volt a csend az iráni F1-es projekt körül, ám néhány nappal az idei tesztszezon kezdetét megelőzően egy beszámoló jelent meg az Islamic Republic News Agencytől, mely szerint az iráni szövetség elnöke, Mahmoud Seydanlou az ország északi részében tett látogatása során elárulta, hogy az FIA érdeklődik az elképzelés iránt, hogy a Formula-1-et is fogadni képes pálya épüljön Iránban.

Seydanlou azt is hangsúlyozta, hogy már több németországi, illetve más európai országokban székelő vállalattól is kaptak megkereséseket, s a tárgyalások jelenleg is zajlanak. A szövetség vezetője szerint heteken belül egy komplex terv születhet az iráni F1-es nagydíjat illetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?