Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Miért dicséri a Red Bull a Renault-t?

Nos, egészen biztosan nem azért, hogy hízelegjen a franciáknak, Helmut Marko karakteréről ugyanis ez jóformán teljesen elképzelhetetlen – tényleg ekkorát javult a Renault F1-es erőforrása?

Mostanság igen szokatlan hangokat hoz a szél a Red Bull háza tájáról: Helmut Marko dicsérő szavakat szólt a Renault új erőforrásáról. Korábban az osztrák ex-versenyző volt a franciák erőforrásainak legfőbb kritikusa, szavai az egyik legfőbb kiváltó okai voltak a Red Bull és a Renault majdnem végleges szakításának – mely végül csak névleg történt meg, de így is a névadó szponzor, az Infiniti elvesztésével járt.

kvjat_barcteszt_cs

Marko az Auto Bildnek így nyilatkozott a minap: „Az autó éppoly fantasztikus, mint ahogy azt vártuk, de különösen elégedett vagyok azzal a munkával, amit a Renault végzett a télen. Ami a Tag-Heuer Renault megbízhatóságát s a visszacsatolást illeti, előrelépést tettek” – mondta Marko, azt is hozzátéve, hogy a javulás a köridők terén is megmutatkozik.

Megjegyzéseit egyesek kételkedve fogadták, ahogy a thisisf1 is hangsúlyozza összeállításában, bizonyos elemzők egyáltalán nem voltak biztosak abban, hogy a Renault tényleg előrelépett a lóerők terén is. A Markót jól ismerő Gerhard Berger, a Toro Rosso korábbi vezetője viszont biztos benne, hogy az osztrák nem a levegőbe beszélt: „Ha Helmut dicséri a Renault-t, az nagy lépést jelenthet az erőforrások terén.”

Marko egyébként az ominózus interjúban azt is elárulta, hogy Kanadára várható egy újabb komoly előrelépés a Renault részéről, s onnantól kezdve már önerőből is elérhetőnek tartja a dobogós helyezéseket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?