Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 26. csütörtök
F1

Meglepő név: ő lett a Baku GP nagykövete

Egyelőre kétségkívül a nap legmeglepőbb F1-es vonatkozású híre: megtisztelve érzi magát a többszörös világbajnok, mert elsőként látogathat el Bakuba az új Európa GP nagyköveteként...

A bakui Európa Nagydíj szervezői bejelentették, hogy az első alkalommal idén júniusban megrendezendő futam nagyköveti tisztségére Fernando Alonsót kérték fel, aki örömmel eleget is tett ennek. A spanyol pilóta a jövő héten két napra ellátogat majd az azeri fővárosba, megtekinti a pálya építési munkálatait, s számos promóciós eseményen is részt vesz majd.

baku

A kétszeres világbajnok spanyol pilóta, aki az eddigi utolsó Európa Nagydíjat nyerte 2012-ben, Valenciában, így nyilatkozott a meglepő hírről: „Nagyon izgatott vagyok, hogy engem választottak az Európa Nagydíj nagykövetének. Egy igazi megtiszteltetés számomra, hogy első F1-es pilótaként látogathatok el Bakuba, s mérhetem fel az új pálya fejlődését. Sok nagyszerű dolgot láttam és hallottam a városról, és már nagyon várom, hogy hamarosan a saját szememmel láthassam.”

„Három Európa Nagydíjat nyertem karrierem során, így alkalmasnak érzem magam arra, hogy promótáljam a verseny visszatérését a naptárba ezen a csodálatos új helyszínen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?