Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

A Haas még mindig amerikai pilótát akar

Bár az első szezonban egy francia és egy mexikói versenyzővel állnak rajthoz, a mezőny újonca nem tett le arról, hogy a jövőben hazai pilótával nyerje meg az Egyesült Államok rajongóit.

Miután még 2014-ben kiderült, hogy egy új, amerikai istálló, a Haas csatlakozik a mezőnyhöz, a csapat tulajdonosa, Gene Haas többször kijelentette, legalább egy Egyesült Államokból való versenyzővel képzeli el a debütálást. Alexander Rossi kézenfekvő választás lett volna, különösen, hogy tavaly több nagydíjon is rajthoz áll a Manorral, az alakulat azonban végül Romain Grosjeant és Esteban Gutierrezt igazolta le. A csapat azonban nem tett le arról, hogy a jövőben hazai versenyzővel egyesítse erejét.

„Ez lenne a végső cél, de először szeretnénk összerakni a darabkákat” – idézi az f1i.com Gene Haast, aki rámutatott, a jelenlegi legsürgetőbb kérdés nem pilótáik nemzetisége. „Egyelőre úgy éreztük, hogy egy tapasztalt versenyző, mint Grosjean, aki francia, lesz a legjobb anyacsavar a kormánykerekünkre. Nem igazán tartjuk szem előtt a hazafiságot, miközben összeáll a csapat, hanem arra ügyelünk, hogy a lehető legjobb embereket, termékeket, motorokat és sebességváltókat szerezzük meg, hogy versenyeket nyerhessünk.”

Haas abban is bízik, hogy a motorsport amerikai kedvelői támogatni fogják őket. „Tudom, hogy sok rajongó van az Egyesült Államokban. Erre az egészre kihívásként tekintünk, hogy értékesítsük a termékünket, versenyezzünk, ahogy a NASCAR-ban tesszük már 15 éve. Ez ennek a folytatása lesz nemzetközi színtéren.”

„Bízunk benne, hogy az amerikaiak mögénk állnak. Szeretnénk, ha többen vállalnának közülük szerepet a Formula-1-ben, mert nagyszerű sportnak tartjuk, és alázattal fogadnánk, ha több amerikai segítene minket a vállalkozásban, hogy visszahozzuk a Formula-1-et az Egyesült Államokba. Ez már megtörtént Mexikóban és Kanadában, és Austinban is van verseny négy éve, ez pedig kezdésnek jó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?