Steward
Gobodics Tamás
2017. november 17. péntek
F1

Mexikóban Austin talpraállásáért szorítanak

Mexikó visszatérése óriási siker volt 2015 őszén, ezzel szemben az USA Nagydíjnak helyet adó Austin pénzügyi problémákkal küszködik - a déli szomszéd bízik a texasi város helyzetének javulásában.

Ki hallott már ilyet? Hogy Mexikóban azon izgulnak, vajon az USA egyik államának sikerül-e túllendülnie az anyagi problémákon? Bizony, ha F1-ről van szó, ez a helyzet, hiszen amíg a legnagyobb közép-amerikai országban a sportág régóta nagy rajongótáborral rendelkezik, addig az F1 Egyesült Államokban számtalan módon próbálta már megvetnie a lábát.

Austinnal úgy tűnt, hogy sikerülni fog: van egy, kifejezetten az F1 számára épített pálya, idén csatlakozott a mezőnyhöz a Haas, sőt, tavaly egy amerikai pilóta is versenyezhetett a COTA-n, Alexander Rossi személyében. A 2015-ös futam után azonban kiderült, hogy anyagi problémák fenyegetik a verseny jövőjét, hiszen a texasi kormányzat meghúzta a nadrágszíjat, és egyötödével csökkentette az Austint illető juttatásokat.

Egyelőre tehát még az sem biztos, hogy az USA Nagydíjat megrendezik-e október 23-án. A tervek szerint az USA és Mexikói Nagydíjak között a jövőben mindkét fél számára előnyös, kereskedelmi szerződés is létrejött volna - tavaly mindössze egy hét választotta el a két futamot egymástól, és idén is így lesz, feltéve, ha Austinban biztosítják a verseny megrendezésének költségeit.

„Nehéz pillanatokon mennek most keresztül, és rengeteg egyéb elfoglaltságuk van, mielőtt olyan dolgokra gondolnának, mint például a kereszthirdetés” - nyilatkozta Rodrigo Sanchez, a Mexikói Nagydíj marketing-igazgatója a Sport Business Daily Globalnak. „Remélhetőleg túl tudnak jutni ezeken a problémákon, és ismét sikeres nagydíjat rendeznek majd az Államokban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?