Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 26. csütörtök
F1

Alonso: Csak a McLaren-Honda verheti meg a Mercedest

A spanyol F1-es pilóta továbbra is úgy gondolja, hogy csak ők verhetik meg az uralkodó Mercedest, de azt is hozzátette, hogy legkorábban 2017-ben kerülhet erre sor.

Bár pár nappal ezelőtt még olyan pletykák kerültek elő (ismét), melyek szerint Fernando Alonso akár ki is hagyhatja az idei szezont, ha nem megfelelő a McLaren-Honda, a kétszeres spanyol világbajnok pozitívan beszélt a technikáról - sőt, ezúttal már azt is hozzátette, hogy szerinte csak ők verhetik meg a Mercedest. Igaz, nem idén...

"A tavalyi évben nem voltunk felkészültek" - nyilatkozta a pilóta. "Idén azonban egy fontost lépést fogunk megtenni előre és remélem, hogy ez egy nagyon fontos lépés lesz. Ez után pedig 2017-ben (hiszen hároméves szerződésem van) remélem, hogy már akkorát tudunk lépni, amivel megelőzzük a Mercedest" - tekintett a jövőbe a spanyol klasszis. "Úgy gondolom, hogy csak a McLaren-Honda képes megverni őket, még mindig ugyanezt gondolom" - tette hozzá.

Alonso

Az előrelépést valóban megkérdőjelezhetetlen, hiszen az autó jól működik és folyamatosan tudnak haladni a programjukkal a barcelonai teszt során. Az időeredmények egyelőre ugyan mérsékeltek, de ahogy a McLarennél fogalmaztak a teszt előtt: először csak sétálni akarnak, futni csak később. A Hondánál mindenesetre zajlik az élet, hiszen leváltották a F1-es projekt vezetőjét - Takahiro Hachigo, a Honda elnöke viszont világossá tette, hogy türelmesek a programmal kapcsolatban.

"Együtt fogunk dolgozni a McLarennel és törekedünk a jó eredményekre. Szilárdan haladunk előre és arra építünk, amit előző szezonban tanultunk" - fogalmazot Hachigo Tokióban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?