Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

„A Ferrari eddig tökéletesen működik”

Carlos Sainz szerint a Ferrari motorja egyszerűen „tökéletes”, és rendkívül megkönnyíti a munkájukat a versenypályán – a spanyol F1-es pilóta határozott javulásra számít 2016-ban.

A Toro Rosso egyelőre még átmeneti festéssel rója a köröket Barcelonában, ám Carlos Sainz szerint az már most jól látszik, hogy jelentős előrelépést értek el a tavalyi évhez képest.  A fiatal pilótának hétfőn váltóproblémája akadt, azonban ennek ellenére is elégedett az eddigi teszttel. „55 kört tudtam megtenni, ez pedig a kedvenc számom és a rajtszámom is egyben – azt hiszem, ez egy jó jel.”

 Sainz

Sainz elmondta, hihetetlenül megkönnyítette a dolgukat a Ferrari: az új motor nem csupán teljesítményt jelent számukra, hanem a kezelhetőség terén is sokat javultak ennek köszönhetően. „A legnagyobb különbséget természetesen a motor jelenti az autóban. A Ferrari nagy segítség volt abban, hogy minden időben elkészüljön az első tesztre.”

„Az első perctől kezdve jó érzéseim voltak a motorral kapcsolatban, a Ferrariról csak pozitívumokat tudok mondani. Végre nagyobb a teljesítményünk, a motorral eddig minden tökéletesen működik. Minden könnyebb, sokkal kevesebb gomb van a kormányon, így sok minden automatikus, amit eddig manuálisan kellett működtetni. Ez azt jelenti számomra, hogy jobban tudok a versenyzésre koncentrálni, ami jó.”

A spanyol pilóta hozzátette, véleménye szerint a tavalyi világbajnok istálló mellett a Ferrari is rendkívül erős lesz, így nehéz lesz bárkinek utolérnie őket. „Azt gondolom, a Mercedes és a Ferrari külön ligában fognak versenyezni. Hogy a saját céljaimat miként tűzöm ki, az majd csak az első futamhétvége után derül ki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?