DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

"Az Alfa Romeónak el kell gondolkoznia az F1-en"

Az elmúlt időszakban számtalan alkalommal felmerült már annak a lehetősége, hogy a patinás olasz gyártó a közeljövőben csatlakozik az F1-hez - a tervnek továbbra is a Ferrari elnöke a szószólója.

Szinte minden héten jön valahonnan egy nyilatkozat arról, hogy az Alfa Romeónak így vagy úgy, de szüksége van arra, hogy csatlakozzon a száguldó cirkuszhoz. A Ferrari testvérmárkájának szerepét sokan a maranellói erőforrások átnevezésével azonosítják - Sergio Marchionne szerint komolyan meg kell fontolniuk a belépést.



„Annak érdekében, hogy sportmárkaként újrapozícionálja magát, az Alfa Romeónak mindenképpen át kell gondolnia a Forma-1-be való visszatérés lehetőségét. Hogy hogyan? Talán úgy, hogy együttműködnek a Ferrarival” - nyilatkozta az olasz-kanadai a La Gazetta dello Sportnak.

Tavaly az Aston Martinról terjedt el a hír, hogy támogatóként, partnerként csatlakozhat a Force Indiához - Marchionne szerint az Alfa Romeo esetében akár a 100%-os gyári támogatás is szóba jöhet. „Az Alfa Romeo képes arra, hogy maga csinálja meg a motorokat, és a karosszériát” - mondta a Ferrari elnöke, azonban úgy gondolja, ha így történne, a Ferrari-erőforrások felhasználása kifizetődőbb lehet.

„Nem lehet elképzelni, hogy a Red Bull együttműködik a Ferrarival” - mondta Marchionne, hiszen tavaly a maranellóiak úgy döntöttek, hogy nem látják el motorokkal a Milton Keynes-i alakulatot. „Azért mondom ezt, mert kritizáltak engem amiatt, hogy nem adtunk nekik a motorjainkból. Végül mindig arról van szó, hogy a sportágat meg kell menteni, ennek érdekében pedig fontos, hogy elősegítsük újabb gyártók belépését.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: