DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Manor lehet később a Mercedes B-csapata?

Toto Wolff, a címvédő gárda csapatvezetője szerint jól járhat a Ferrari a Haas partnereként, s bár ellenzi az ilyesfajta együttműködéseket, nem zárta ki, hogy hasonló útra térhetnek a Manorral.

Többen is azzal vádolták meg a Ferrarit, hogy a Formula-1-es mezőnyhöz idén csatlakozó Haas partnereként előnyhöz próbálnak jutni a riválisokkal szemben. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke így nyilatkozott ezzel kapcsolatban az Auto Motor und Sport hasábjain: „Egyik szemünk sír, a másik nevet, amikor erre gondolunk. A Ferrari okos döntést hozott, amikor együttműködési szerződést kötött a Haasszal, és könnyen előfordulhat, hogy ez a teljesítményben is megmutatkozik majd. Ha ez így lesz, akkor helyesen cselekedtek.”

Manor_DPPI



Úgy tűnik azonban, hogy a Ferrari példája ragadós lehet: egyes hírek szerint épp a Mercedes készül hasonló húzásra. Mint azt már hónapok óta tudni lehet, az évek óta sereghajtóként szereplő Manor az idei évtől kezdve a Mercedes erőforrásait használhatja majd, ráadásul a két fél közötti köteléket tovább erősíti, hogy a tavalyi DTM-bajnok Pascal Wehrlein az ő színeikben mutatkozhat be idén.

Amikor arról kérdezték Wolffot, hogy a Manort már most a német márka B-csapatának lehet tekinteni, határozott választ adott: „Nem. De Pascal Wehrlein versenyeztetése mellett az egyik szélcsatornánkat is hasznosítani fogják” – tette hozzá a csapatvezető, aki szerint ugyan nem lenne helyes egy ilyesfajta együttműködés, de a jövőben akár elgondolkodhatnak rajta:

„Minden lehetőségre nyitottnak kell lenned. Ha a szabályok megengedik, hogy egy másik istállóval együttműködve javítsd a teljesítményeden, akkor meg kell vizsgálnunk ezt az opciót. Nem vagyok teljesen meggyőződve róla, hogy ez a helyes irány a Formula-1 számára, hogy egyes nagycsapatok kisebb alakulatokat használva próbáljanak ki bizonyos fejlesztési irányokat. Viszont jönnek a nagy 2017-es szabályváltozások, így megérheti ilyesmit tenni. A filozófiáját illetően viszont nem hiszem, hogy ez helyes” – fogalmazott Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: