DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ki lehet Wehrlein párja a Manornál?

Jelenleg több jelölt is van az F1-es csapat fennmaradó versenyzői ülésére, nézzük, hogy ki mellett mi szól, miért lenne jó vagy éppen rossz választás a 2016-os szezonra.

Pascal Wehrlein révén egy pilótát már szerződtetett 2016-ra a Manor és a legtöbben egyet is értenek a döntéssel - a jelöltek közül talán ő volt a legegyértelműbb választás a tehetsége, mentalitása és tapasztalata miatt. Egy ülés azonban még szabad - nézzük a lehetséges opciókat.

Manor-dppi



Will Stevens. Már két szezont eltöltött az F1-ben, 2014-ben a Caterhamnél egy futamot teljesített, tavaly pedig éppen a Manornál az egész szezont - ellenben nem volt túl meggyőző, nem volt gyors és sokszor már megbízható sem. Legnagyobb előnye a versenyzői tapasztalat, ami fontos lehet egy újonc pilóta mellett, ráadásul a jelöltek közül még így is ő tűnik a legszilárdabb opciónak.

Alexander Rossi. Tavaly Stevens csapattársa volt pár futam erejéig és hozzá képest nem volt gond a sebességével, sőt, tőle talán jobb tempót várhatna a csapat. Több biztató dolgot mutatott már, a tapasztalata valamivel kevesebb ugyan, de a hírek szerint jó pozícióban van a versenyülésért folytatott harcban.

Rio Haryanto. Haryanto elsősorban anyagilag jelentene jelentős segítséget a Manornak - az indonéz kormány nem fukarkodik, ha rajta múlik a pilótájuk jövője. Ezen kívül nem nagyon látni okot a szerződtetésére, éveket töltött a GP2-ben és bár nem teljesített rosszul, nem volt kiemelkedő sem - F1-es tapasztalata nincs.

Roberto Merhi. Neki már valószínűleg nincs reális esélye. Semmit sem bizonyított a pályán azon kívül, hogy még Stevenshez képest is lassú, megbízhatatlan, így hiába van F1-es tapasztalata, ez nem válik előnyére. Emellett a pénzügyi háttere is megcsappant, gyakorlatilag nem tud olyat nyújtani, ami miatt érhető lenne a szerződtetése.

Egy nevet azért még halkan, zárójelben, apróbetűvel felírnánk a listára: ugyan Pastor Maldonado kijelentette, hogy nincs értelme a Manorhoz menni, de ki tudja...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: