Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Hogyan készül 2016-ra Daniel Ricciardo?

Az ausztrál F1-es pilóta úgy véli, annál hasznosabban nem tölthette volna a holtszezont, mint a mögötte hagyott időszakban - most viszont teljes erőbedobással 2016-ot tartja szem előtt.

Daniel Ricciardo számára nem jöhetett elég korán a téli szünet, ugyanis a Red Bull hiába pörgette fel a fejlesztéseket a szezon végére - már amennyire a Renault-motor hagyta -, a relatíve versenyképtelen csomaggal még a dobogót sem tudta megcélozni. A magyarországi és a szingapúri dobogók szépségtapasznak bizonyultak csupán, a lelki megterhelés azonban szükségessé tette számára a hosszú pihenést.

„Egész decemberben az volt a célom, hogy annyit pihenjek, amennyit csak tudok” - idézte az F1i.com a mosolygós pilótát. „Itt-ott volt egy-két kötelezettségem, például a szülővárosomban, Perthben tartott bemutatóm, ami remekül sikerült. De ezen kívül a barátaimmal voltam, kerékpároztam - olyan voltam, mint egy kissrác.”

Az öröm azonban véget ért, hiszen Ricciardónak a hét elején már a Paul Ricardon kellett lennie a Pirelli gumitesztjén. „Szilveszter után szinte elzárkóztam Perthben, hogy edzésben legyek, oda mentem, ahol sokkal melegebb van, három vagy négy órán keresztül csak mountain bike-oztam a dombok között, 39 fokban, ami fantasztikus volt. Aztán boxoltam egy keveset az edzőteremben, és rengeteget izzadtam annak érdekében, hogy leadjam a karácsonykor felszedett fölösleget.”

„Most visszatértem Európába, hogy elkezdjem a felkészülést a következő szezonra. Az első néhány héten számtalan fotózás és marketingmunka vár ránk, de természetesen ez is kulcsfontosságú időszak számunkra edzés szempontjából. Ha nem a médiával foglalkozunk, akkor valószínűleg az edzőteremben találnak minket, Melbourne-re készülve, hogy formába hozzuk magunkat március közepére” - tette hozzá Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?