Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Mire számít a Red Bull az új szezontól?

Az energiaitalos csapatnál nem túl nagy az optimizmus: F1-es tanácsadójuk, Helmut Marko szerint a Mercedes eddig látott uralma folytatódni fog. Véleménye szerint a versenyzők szerepe nem elég nagy.

A Red Bull 2015-ben hat év után először nem nyert egyetlen futamot sem, ráadásul a Renault támogatását is elveszítette: bár idén változatlanul a franciák V6-osával fognak versenyezni – elmondásuk szerint a legjobb elérhető specifikációval –, sokat elmond, hogy a motort nem nevezhetik a nevén, az erőforrás egy szponzor, a TAG-Heuer elnevezése alatt fut majd.

A csapat tanácsadója, Helmut Marko sem számít csodára, nemcsak saját részükről, de a mezőny legelejét illetően sem: „Normál körülmények között a Mercedes megszokott fölényét láthatjuk majd. Sajnos a jelenlegi előírások olyan szigorúak, hogy lemaradásból képtelenség felzárkóznod.”

Marko elmondta, szíve szerint teljesen megváltoztatná a motorszabályokat. „Erősebb és hangosabb motorokra van szükségünk” – mondta a Salzburger Nachtrichten lapnak annak ellenére, hogy az erőforrások már idén elérhetik a V10-es korszakban megszokott 900 lóerőt. „A döntő tényezőnek pedig a gázpedált kezelő versenyzőnek kell válnia, nem a háttérben levő mérnököknek. Ami pedig a hatalmat illeti, nem a csapatoknak, hanem az FIA-nak és FOM-nak kellene diktálnia. A jelenlegi helyzet odáig fajult, hogy egy hozzánk hasonló istálló motor nélkül maradhatott.”

A Red Bull család egyik fiatal tagja, Carlos Sainz bizakodóbb főnökénél – még azt is bevallja, hogy szurkol a Ferrarinak. „Minden évben több lehetőség támad. A Mercedesnek kevesebb tere marad fejlődni, ezért abban reménykedem, persze a show érdekében, hogy a Ferrari fel tud zárkózni” – mondta a Diario Sportnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?