Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Michelin: Jól elvagyunk az F1 nélkül is

A francia gumigyártó ellenében a Pirelli kapta meg a jogot arra, hogy 2017 után is a sportág hivatalos beszállítója legyen, de a Michelin nem bánkódik a döntés miatt.

Noha Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója szerint még nem született hivatalos szerződés arról, hogy az olaszok lesznek az F1 hivatalos gumibeszállítója a 2016 utáni időszakban, talán nem túlzás formaságnak nevezni a kontraktus aláírását. A Pirelli ősszel éppen a Michelin visszatérése elől happolta el a lehetőséget - a franciák 2006 után tértek volna vissza, de valószínűleg az döntött az ellenfél mellett, hogy ők kevésbé szerették volna követni a sportág irányítóinak utasításait.

A „vereség” azonban nem keserítette el a Michelint, mint azt Paul Coasnon, a gyártó motorsport-igazgatója is kifejtette a Motorsport-Total.com-nak adott nyilatkozatában. „A Forma-1 nélkül is van élet, nincsenek álmatlan éjszakáim amiatt, hogy nem vagyunk ott” - mondta a francia, aki szerint a többi prominens kategóriában is rengeteg mindent el tudnak sajátítani.

„Nem csak azért vagyunk egy sorozatban, hogy a pálya a hirdetéseinkkel legyen tele, hanem azért, mert különleges dolgokat szeretnénk tanulni. A rali-világbajnokságon a terepviszonyok keménységéről és változatosságáról tudunk meg többet, a Formula-E-ben pedig megtanuljuk, hogyan legyünk egyszerre gyorsak és hatékonyak. Ami a MotoGP-t illeti, ott pedig csak a tapadást tartjuk szem előtt.”

Couasnon a Formula-E-vel kapcsolatban elmondta, nagyon hasznos tapasztalatokat tudtak nyerni a minden pályaviszonyra alkalmas abroncsokról. „Az abroncsok húsz százalékát teszik ki az energiának - csodálatos ilyen alapokról elindulni, és fejlődni” - tette hozzá a francia, aki amellett, hogy csodálja a Hosszútávú-világbajnokság versenyképességét, fél szemét továbbra is az F1-en tartja. „A sportág érdekes jövő előtt áll, hiszen mindenképp mozdulnia kell valahová. Nyitottnak kell lenni mindenre, és közben odafigyelni arra, hogy más szériák nehogy utolérjék.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?