Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. május 20. hétfő

Michelin

23 colos személyabroncsok is készülnek Nyíregyházán

Az utóbbi években, több nagy teljesítményű SUV-modell megjelenésének hatására a szabadidőautó járműszegmensben igen jelentős piaci bővülés tapasztalható. Ez újabb kihívást jelent az abroncsgyártók számára is: magasabb, a személy- vagy sportautókénál jóval magasabban elhelyezkedő tömegközéppontú, sokkal nehezebb felépítményű járművekre kell egyre több és egyre jobb termékeket kínálniuk - az ilyen abroncsokra ráadásul nagyobb oldalirányú és centrifugális igénybevétel is jellemző.

részletek

Speciális hátsó gumikkal készül Buriramra a Michelin

Először látogat a MotoGP mezőnye nagydíjhétvége keretein belül a Chang International Circuit versenypályára, így a francia gumigyártó is igyekezett a lehető legjobban felkészülni a speciális körülményekre.

részletek

A Michelin tudja, hogyan lehetne jobb az F1

A MotoGP mintájára a Formula-1-et is felvirágoztatná a sorozat egykori beszállítója, ám szépséghibája a történetnek, hogy a napokban lezárt gumitenderre a márka nem adta be nevezését.

részletek

Kérdés, hogy ezek után érkezik-e a Michelin

Hiába kíván visszatérni az F1-be a kétezres évek egyik nagy gumigyártója, az FIA által teremtett környezet több akadályt is a márka elé gördített. A 2020-as szezon okoz fejfájásokat.

részletek

2021-től érkeznek a 18"-os abroncsok

Az FIA megnyitotta a gumiabroncs-beszállítói tendert a 2020 és 2023 közötti időszakra vonatkozóan, és az már biztos, hogy 2021-től 18”-os abroncsokat láthatunk a Formula-1-ben.

részletek

A néző gumiháborút, a Pirelli nyugalmat akar

Egy felmérés szerint a nézők visszahoznák az F1-be a gumigyártók csatáját, ám a Pirelli nem repes az ötlettől. Szerintük ez növelné a költségeket, de számukra nem pont a monopólium az ideális helyzet?

részletek

A Michelin a Formula-E-t választja az F1 helyett

A Formula-1 nem hajlandó olyan újításokra, mint az elektromos széria vagy a WEC – például 18 colos kerekek, száraz-esős abroncsok –, így érthető, hogy a gyártó nem is vágyik a visszatérésre.

részletek

Rossi a teszten sem barátkozott össze a gumikkal

A vasárnapi versenyen és a hétfői teszten is csak szenvedett a világbajnokságot vezető olasz motoros: elmondása szerint ugyan találtak valamit tegnap, de továbbra is úgy érzi, a gumik és a Yamaha nem működnek jól együtt.

részletek

MotoGP: Ismét eltűnnek az intermediate gumik

A Grand Prix Commission úgy döntött, hogy mivel túl szűk tartományban lehetett őket megfelelően használni, a következő szezontól újfent kiveszik a kínálatból a Michelin átmeneti esős abroncsait.

részletek

Mi lesz az intermediate gumik sorsa a MotoGP-ben?

A Michelin visszahozta erre az évre az átmeneti abroncsokat, amelyek azonban nem feltétlenül arattak osztatlan sikert, így felmerült, hogy akár egy év után újra eltűnhetnek a kínálatból. A sepangi futam dobogósai sem értettek egyet abban, hogy maradjanak-e az intermediate-ek vagy sem.

részletek

Lorenzo üzent a Michelinnek...

A hétvégi Cseh Nagydíjon több versenyzőnek is problémája akadt az első gumikkal: közülük Jorge Lorenzo és Andrea Dovizioso is megoldást vár a Michelintől. A francia gyártó reagált a motorosok kritikáira.

részletek

Marquez számára nem léteznek az intermediate gumik

A Michelin az idei évben visszahozta a MotoGP-be az átmeneti esős gumikat, amelyek azonban egyelőre nem örvendek túl nagy népszerűségnek a versenyzők körében. A sachsenringi futamgyőztes szerint például a Repsol Hondánál egész egyszerűen figyelmen kívül is hagyják őket.

részletek
Olvastad már?