DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel kevesebbet várt idén a Ferraritól

Sebastian Vettel 2015-ös teljesítménye sokak képzeletét felülmúlta, Vettel képzeletét pedig a Ferrari teljesítménye múlta felül. Most akkor ki van jobban meglepődve?

A német a Red Bullnál töltött utolsó évében összesen négy dobogót szerzett, idén a Ferrarinál azonban összesen 13-ig jutott, amiből három győzelmet is ért. Mindezt úgy, hogy a maranellóiak tavaly még a negyedik helyen zártak a tabellán, a közelmúltbeli egyik leggyengébb teljesítményüket nyújtva. Nem csoda hát, hogy Vettel nem hitt ilyen sikeres évben. Amikor megkérdezték tőle a Ferrari karácsonyi rendezvényén, hogy mi lepte őt meg a legjobban 2015 során, így felelt:  

„Azt mondanám, hogy a csapat összetettbeli eredménye. Nem számítottam idén ilyen erős szezonra a Ferraritól” - utalt a konstruktőri második helyezésre a német, aki az istállót buzdító Sergio Marchionne szavaira is reagált:

Dppi_00115020_706



„Nos, jövőre fel akarjuk venni a versenyt a Mercedesszel, szóval nem fogok most belemenni a részletekbe és elárulni a titkokat arról, hogy mit tervezünk. De a lényeg az, hogy számos területen javulnunk kell, például az aerodinamikát és a motort illetően is. Viszont szerintem az idei eredmények megmutatták, hogy a helyes úton járunk, így már csak önmagunkra kell koncentrálni.”

Vettelnek a szezon során második kislánya is megszületett, így örül, hogy az elkövetkező néhány hét során végre svájci otthonában, zavartalanul töltheti az idejét.

„A téli szünet elég rövid, és mivel eddig az időm nagy részét hotelekben töltöttem, most az otthon melegét akarom élvezni egy kicsit, ahol kikapcsolódhatok, és eltölthetek némi időt a családommal és a barátaimmal” - ecsetelte terveit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: