DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Többeket kiosztott Ron Dennis

A McLaren vezetője az F1 Bizottság legutóbbi ülésén tette helye Christian Hornert, valamint volt pár keresetlen szava a sportág többségi tulajdonosa, a CVC első emberéhez is.

A Formula-1 Bizottság, amelyben a mezőny összes csapatának vezetője képviselve van, legutóbb az Abu Dhabi Nagydíjon találkozott, ezen a gyűlésen szavazták le például az FIA javaslatát a független motorszállító érkezéséről. De elég sok szó eshetett a Red Bull jövőjéről, és Christian Horner csapatfőnök alighanem a McLaren vezetőjére, Ron Dennisre is panaszkodott, aki, mint ismert, megvétózta, hogy a Honda adjon motort az erőforrást kereső csapatnak. „Nyeld le” – hangzott Dennis tömör válasza Hornernek. A wokingi istálló 68 éves főnöke később sem titkolta, hogy kiosztotta a Red Bull főnökét.

„Pontosan ezeket a szavakat használtam” – felelte a Sky Sports televízió szembesítésére. „Részben maga idézte elő, amit Christian jelen pillanatban tapasztal. Nyilván keményen lobbizott, ahogy várható tőle, más próbálkozásokkal egyetemben, hogy jobb pozícióba kerüljön mind ő, mind a Red Bull csapat. Ez érthető is, de az igazi gond, amit a csapatoknak meg kell oldaniuk, hogy jobbá tegyük a versenyzés jövőjét.”



Dennis azonban nem csupán Hornert tette helyre, hanem a Formula-1 többségi tulajdonosa, a CVC Capital elnökét is, akinek azt vetette a szemére, hogy cégének nem kellene ennyi pénzt lecsapolnia a rendszerből, miközben az F1 nehéz időket él meg.

„Ami azt a Donald Mackenzie-nek tett megjegyzést illeti a CVC-vel kapcsolatban, még Horner is gratulált hozzá, amit mondtam még ahhoz is, ahogyan mondtam. Mindenkinek részt kellett vennie a partin. Sok pénzt nyernek a versenyből, a kritikus pillanatokban pedig kicsit többet kellene visszaforgatni. Kritikus pillanatnak pedig az számít, amikor a Renault-t kell itt tartani, valamint a Red Bullnak kell motort szerezni. Ilyen egyszerű. Kérdés sem fér hozzá, mindenki elégedett volt a szerepemen a találkozón. Ezért nem is érzem rosszul magam amiatt, amit mondtam” – zárt Dennis.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: