DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Renault: Reméljük, hogy csak tévútról volt szó

A Renault F1-es részlegét irányító Cyril Abiteboul szeretne bízni benne, hogy a gyártó idei szenvedése csak egyszeri alkalom volt, és jövőre versenyképesebben térhetnek vissza.

A 2007-es óta az idei volt az első olyan szezon, ahol Renault-motoros autó nem rúghatott labdába futamgyőzelmek terén - még a vártnál gyengébben sikerült 2014-es évadban is sikerült Daniel Ricciardónak három győzelmet összeszednie, idén viszont a gyenge teljesítmény mellé csapnivaló megbízhatóság is párosult - a franciák élcsapata, a Red Bull erejéből mindössze három dobogós helyezésre futotta.



A gyengélkedés egészen odáig fajult, hogy előbb a Renault, majd a Red Bull jövője is megkérdőjeleződött a sportágban, s noha 100%-ig még nem biztos, minden bizonnyal jövőre is együtt folytatják a száguldó cirkuszban, miközben a franciák a Lotus felvásárlásával gyári alakulatként is visszatérnek majd. „A bajnokságban szerzett negyedik helyet nehéz elfogadni a Red Bullnak, mi pedig osztozunk a felelősségen” - nyilatkozta Cyril Abiteboul beismerően. „Nem tudtuk elérni az általunk kitűzött célokat, de remélem, hogy ez az év csak a szokásos remek formánktól való kisiklás volt.”

A Toro Rosso eredetileg az ötödik pozíciót vette célba, de csak a hetedik helyen zártak, sokat „köszönhetve” a megbízhatósági problémáknak. „A Toro Rossónál, bár nem sikerült megszerezni az áhított bajnoki pozíciót, mégis erős évet sikerült futni, hiszen megduplázták tavaly szerzett pontjaik számát (30-ról 67-re - a szerk.), mi pedig büszkék vagyunk, hogy együtt dolgozhattunk velük ennek eléréséért. Egy pályán és azon kívül is kihívásokat tartogató év végén szeretnék köszönetet mondani a Viry-Chatillonban dolgozóknak a kemény munkájukért. Év elején, amikor össztűz alá kerültünk, könnyű lett volna elveszíteni a motivációt, de mindenki leszegett fejjel tette a dolgát, és dolgozott tovább.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: