DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Force Indiánál csak a Mercedes gyorsabb

Remekül kezdte az F1-es szezonzárót a Force India, amely csapat talán most utoljára áll ki a rajtrácsra ezzel a névvel. Sergio Perez harmadik lett az esti edzésen, és csak a Mercedesek előzték meg őt.

Már az első gyakorláson sem kellett szégyenkezniük a végeredmény miatt, noha az még nem számított mérvadónak, hiszen másokhoz hasonlóan a silverstone-i alakulat is új fejlesztéseket próbálgatott. Ám amikor a második, villanyfényes edzésen Perezt 3., Nico Hülkenberget pedig a 8. helyen rangsorolták, az már a pilóták számára is lelkesítően hatott.

Dppi_00115020_062



„Nagyszerűen kezdődött ma a versenyhétvégénk, annak ellenére is, hogy az esti edzésen fékproblémákkal szembesültünk” - mondta Perez, aki csak hat tizeddel volt lassabb az élen végző Nico Rosbergnél. „Máskülönben azonban nagyon pozitívan alakult a gyakorlás: kényelmesen éreztem magam az autóban a kezdetektől fogva, és a változtatások is beváltak A fékgondok ugyan beleszóltak a hosszúetapos programunkba, de Nico autójával rengeteg adatot gyűjtöttünk, így lesz mit elemeznünk az éjszaka során. Az alapbeállítások máris kiválóak, így jó formában várhatjuk a holnapot.”

Hülkenberg is egy másodpercen belül zárt a Mercedesekhez képest, bár érzése szerint ahhoz még fejlődniük kell, hogy versenytávon is hasonló erőt képviseljenek a mezőnyben.

„Elégedett vagyok ez a sikeres napunk után, amely során sok kört sikerült megtennem. Az első edzés elég sűrű volt számunkra, hiszen több elemet is teszteltünk a jövőbeli fejlesztési munkához, és ezekkel minden a tervek szerint alakult. A délután aztán simán ment, és az egykörös tempónk igencsak versenyképesnek tűnik. A hosszabb etapokon azonban még mindig tudunk javítani, így át kell néznünk, hogy min lehetne változtatni” - mondta a nap végén a német.

Pár hete nyilvánosságra került, hogy a Force India az Aston Martinnal tárgyal arról, hogy a brit márka névadóként akár már jövőre megérkezhet a csapathoz, így nem kizárt, hogy ezzel a névvel most utoljára versenyez Vijay Mallya alakulata.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: