DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Így vélekedik Raikkönen idei szezonjáról

A finn pilóta is részt vett a 2015-ös F1-es szezon utolsó csütörtöki sajtótájékoztatóján, és ha már ott volt, elmesélte, mit gondol az idei évről, majd a következőről is elejtett néhány mondatot.

Az eredménylistára tekintve a finn versenyző sokkal jobb szezont teljesített idén, mint 2014-ben. Amíg tavaly 18 futamot követően, 53 ponttal a bajnokság 11. helyén állt, addig idén 135 egységet gyűjtött eddig, amivel a pontverseny 5. helyén tanyázik, egy ponttal lemaradva Valtteri Bottas mögött. Raikkönen teljesítményén persze sokat dobott a Ferrari javulása, de Sebastian Vettellel összehasonlítva ez még mindig elenyésző, lévén a finn mindössze kétszer tudott idén dobogóra állni.



„Elég átlagos szezon volt” - summázott röviden a 2007-es világbajnok. „Jobban sikerült, mint a tavalyi, de még így is messze volt attól, amilyennek lennie kellett volna. De ez van, jövőre ismét megpróbáljuk majd.” Noha Raikkönen második helyen végzett Bahreinben, elmondta. hogy voltak jobb hétvégéi is idén. „A végeredmény a legjobb volt, de ez még nem jelenti azt, hogy jobb lett volna, mint más hétvégék. Sikerült fejlődnünk tavaly óta, de még nem vagyunk boldogak. Ha nem sikerül befejeznem öt versenyt, akkor ne várják, hogy azok legyünk. Javulnunk kell, és én biztos vagyok benne, hogy sikerülni is fog.

A finn szerint csapata idei remek szereplése ellenére sem veheti biztosra, hogy jövőre a bajnokságért fog harcolni. „Ahogy mondtam, a legjobbat fogjuk nyújtani, és remélhetőleg ez elég lesz a bajnokságért folyó csatához, és ahhoz, hogy fejlődni tudjunk - követjük a saját utunkat, ahogyan tettük azt tavalyról idénre fordulva is. Ígérhetünk sok mindent, de valóra fog-e válni? A srácok és a Ferrari miatt is remélem, hogy sikerülni fog, és hogy erősen térünk vissza, vagy erősebben, mint idén. Nem kell ígérgetni, a legjobbat fogjuk nyújtani, aztán majd meglátjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: