DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ferrari: Hiba lett volna Kimi elküldése

A Ferrari első embere, Maurizio Arrivabene most már úgy érzi, hogy hatalmas hiba lett volna a maranellói F1-es csapat részéről, ha elküldi Kimi Raikkönent, akit több ízben balszerencse is hátráltatott.

A tavalyi év után idén is úgy tűnhetett, hogy veszélyben van Kimi Raikkönen jövője, hiszen a finn versenyző Fernando Alonso után Sebastian Vettel tempóját sem tudta felvenni, s minden tekintetben elmaradt tőle – bár pozitívumként kétségtelenül kiemelhetjük, hogy az előző évhez képest így is sikerült előrelépnie.

kimi_int_cs



A Ferrari második ülésével így aztán idén nyáron több versenyzőt is szóba hoztak, többek közt Nico Hülkenberget és Valtteri Bottast is, de végül úgy döntöttek a csapatnál, hogy megtartják a finnt a következő szezonra is. A csapatfőnök, Maurizio Arrivabene egyértelműen úgy látja, hogy a megfelelő döntést hozták meg ezzel Maranellóban: „Hiba lett volna lecserélni Kimit” – mondta az olasz sportvezető.

Raikkönen nemrég a túl sok hibát jelölte meg lemaradás legfőbb okaként, míg Arrivabene szerint a balszerencse szerepét is hangsúlyozni kell a történetben: „Nagyon örülök, mert egyensúlyt hozott a csapatba. Kemény feladat elé állítja Sebastiant, ami nagyon fontos. A balszerencséje miatt került bele bizonyos helyzetekbe, mindenesetre nagyon keményen dolgozik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: