DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: A McLaren félig 2016-os autóval indul

Az alkatrészek fele jövő évi lesz az autón, állítja a spanyol, azaz a McLaren lényegében az első tesztként tekint az F1-es Abu Dhabi Nagydíjra. Alonso szerint valószínűtlen, hogy meglegyen a bajnokság nyolcadik helye.

A McLaren a konstruktőri világbajnokság kilencedik pozíciójában érkezik a szezont záró Abu Dhabi Nagydíjra. Az év leforgása során 27 pontot gyűjtöttek, egyedül az egység nélkül álló Manor állt mögöttük. A nyolcadik Sauber azonban elvileg még befogható, a svájci istálló 36 ponttal rendelkezik. Fernando Alonso azonban hangsúlyozta, a versenyre tesztként tekintenek, és egyáltalán nem számít a végső eredmény.

„Valószínűtlennek tartom. 9 ponttal állnak előttünk, és csak három-négyszer voltunk pontszerzők ebben az évben. 10-et szerezni egyetlen verseny alatt kissé nehéz” – idézi Alonsót az Autosport lap. Az istálló legkönnyebben 7. és 8. helyezéssel érhetné el ezt a mennyiséget, eközben a Sauber csak egyetlen pontot szerezhetne.



„Próbáljuk a legjobb formánkat nyújtani, jó hétvégét teljesíteni, de közben már a következő évi projektre összpontosítunk. Az autó fele jövő évi alkatrészekből áll, és a 2016-os szezon filozófiáját tükrözi” – árulta el a kétszeres világbajnok. „Nem gondolom, hogy a Sauber legyőzése miatt kellene aggódnunk ezen a hétvégén.”

Arról azonban nem bocsátkozott jóslatokba, mire lehet képes az istálló jövőre. „Csak találgatás, hol fog állni a McLaren-Honda. A csapaton belül sok az elvárás. Keményen dolgoztunk az egész szezon folyamán, egységesek voltunk a nehéz pillanatokban, és mindig előre haladtunk. 2016-ban a cél az lesz, hogy visszakerüljünk oda, ahova tartozunk, versenyképesek legyünk, a legjobb pozíciókért harcoljunk. Nem tudom, hogy ez a bajnoki címért vívott harcot jelenti, a győzelmeket, vagy csak dobogókat. Nehéz megmondani egy olyan komplex sportban, mint az F1.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: