DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ha nincs egyenlőség, nincs ellentét sem?

Legalábbis ezt bogozzuk ki a Mercedes-vezető Toto Wolff szavaiból. Az F1-es csapat inkább vállalja a Hamilton és Rosberg közti súrlódásokat, de nem akar első és második számút megnevezni.

A korábban híresen nagy barátságban álló Lewis Hamilton és Nico Rosberg kapcsolata elhidegült, amióta mindketten a bajnoki címért küzdenek: néha semleges viszonyban állnak egymással, néha nagy tűzzel lángol fel köztük az ellentét. Toto Wolff úgy érzi, jelenleg „oké” a kapcsolatuk, vetélkedésük pedig nem hátrányos a csapatra nézve – a Mercedes korábban is nyilatkozott arról, hogy a csapattársak küzdelme inkább elősegíti a jó eredményeket.



Wolff ezúttal abba is belebonyolódott, mi okozhatja a két pilóta közti feszültséget. Szerinte ez szükségszerű velejárója annak, ha egy istálló egyenlő feltételeket biztosít két pilótája számára. A Mercedes ezen nem is tervez változtatni, Hamilton nem lesz első számú annak ellenére sem, hogy idén és tavaly is ő nyerte a világbajnoki címet.

„Úgy gondolom, hogy a kapcsolatuk oké. Annyira van rendben, amennyire két egymással versenyző pilótáé lehet, akik ugyanabban az autóban ülnek, és a világbajnoki címért harcolnak. Azt mégsem várhatják el tőlük, hogy legjobb barátok legyenek” – idézi az osztrák csapatvezetőt a crash.net.

„Kijutott a fentből és lentből is, de általánosságban nem érintette hátrányosan a csapatot. A tisztelet megmaradt. Amikor tudatosan elhatározod, hogy a két versenyzőnek egyenlő státuszt biztosítasz, akkor nyilvánvaló, néha szükséged lesz arra, hogy egyensúlyi helyzetbe hozd. De inkább ezt tesszük meg, minthogy első és második számú pilótánk legyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: