DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Fél szemét az F1-en tartja a GP3 bajnokesélyese

Egy hét, és kiderül, ki lesz a GP3 idei bajnoka, Luca Ghiotto, vagy Esteban Ocon - a francia a győzelemmel újabb lökést adhatna karrierjének, hiszen rövid időn belül szeretne F1-es pilóta lenni.

Esteban Ocon 2014-ben még a Lotus pilótájaként hódította el az F3-as Európa-bajnokság koronáját, két fordulóval a szezonzárás előtt pedig két pontra van attól, hogy a GP3-ban is bajnoki címet szerezzen. A 19 éves pilóta immáron a Mercedes protezsáltjaként tervezgeti jövőjét, de könnyen lehet, hogy a Renault is szeretné kivetni rá a hálóját, hiszen kivel is lehetne jobban megalapozni a gyári visszatérést, mint egy tehetséges és elszánt franciával?



„Az a célom, hogy F1-es bajnok legyek” - nyilatkozta Ocon a sportsmarketing.fr portálnak, majd arról beszélt, milyen fontos, hogy megerősítse hazája pozícióját a száguldó cirkuszban. „Franciaország mindig komoly szerepet töltött be a motorsport történetében. Ez az örökség minden versenyen velem van, amikor Franciaországban állok rajthoz. A szenvedély nagy, ahogyan a rajongók is, a hazám pedig továbbra is hívogatja a világ motorsportját, annak ellenére, hogy nincs F1-es nagydíjunk.”

Az utolsó Francia Nagydíjat 2008-ban rendezték, s bár időről időre felmerül a folytatás lehetősége, egyelőre nincsenek komoly tervek a sportág egyik legtradicionálisabb versenyének újjáélesztéséről. „A motorsportban betöltött szerepünket alátámasztja, hogy mennyi francia versenyez különféle szériákban, én pedig remélem, hogy mihamarabb csatlakozhatok Romain Grosjean-hoz az F1-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: