DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Honda nem tud majd gyorsan felzárkózni?

A McLaren egykori csapatkoordinátora, Jo Ramirez szerint a japánoknak nem lesz egyszerű dolguk ha csatlakozni szeretnének az F1 élmezőnyéhez - a mexikói a szabályokat hibáztatja emiatt.

Nem tartott sokáig felismerni a Hondánál, hogy ebben az évben bizony nem rúghatnak labdába a többi motorgyártó mellett, legújabb céljuk pedig az, hogy a tél folyamán végrehajtott módosításoknak köszönhetően bakugrással az élmezőnybe kerülnek majd. Fernando Alonso 2,5 másodperces javulást vár köridő tekintetében, és Jenson Button is bízik benne, hogy a holtszezon remek lehetőség lesz az előrelépésre - a gárda egykori koordinátora azonban másként látja volt csapata, de legfőképpen a Honda helyzetét.



„A Hondánál senki sem gondolta azt hogy ilyen nehéz lesz” - mondta Ramirez a spanyol AS című lapnak. „Úgy vélem, ha nem azok a szabályok lennének életben, mint amelyek most vannak, a Hondának már most jó, vagy sokkal jobb motorja lenne.” A mexikói arról is beszélt, hogy mit fog hozni a 2016-os szezon. „Minden attól függ, hogy mi lesz a szabályokkal. Ha igazak a pletykák, hogy a motorbefagyasztás szabályai változnak majd… nem tudom. Az az igazság, hogy a Hondának már sikerült előrelépnie, igaz, nem eléggé. A lemaradásuk 4,5 másodperc volt, most másfél, vagy kettő, de mindig igaz, hogy az utolsó másodpercet a legnehezebb ledolgozni.”

Ramirez Fernando Alonso korábbi kijelentésére is reagált. „Őszinte leszek, és azt mondom, hogy a jelenlegi szabályok mellett ez lehetetlen. Ő az egyik legjobb, és remélem, hamarosan ismét nyerni fog, mert a mostani helyzet egy hihetetlen versenyző tehetségének elpocsékolása” - mondta, majd hozzátette, hogy az új gyártók bevonásának szempontjából megbukott a hibrid erőforrások bevezetése. „Nézzük csak meg hogy mi történt. Hogyan is csatlakozna valaki, ha látja, mi történt a Renault-val és a Hondával? Azért jönnek az F1-be, hogy vasárnap versenyezzenek, hétfőn pedig autót adjanak el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: