DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton mexikói gumit kért, de nem fog kapni

A mexikói F1-es hétvége legnagyobb tanulsága az volt Lewis Hamilton számára, hogy a mexikói pálya tapadása a jelenlegi abroncsokkal nem megfelelő – új, speciálisan Mexikóra fejlesztett gumit akar.

Lewis Hamilton érdekes felvetést intézett a Pirellihez a Mexikói Nagydíjat követően, ahol a versenyzők a szokásosnál sokkal jobban szenvedtek azzal, hogy megtalálják a megfelelő tapadást – persze ehhez több tényező hozzájárult, az aszfalt típusa mellett a hőmérséklet, valamint a pályát letisztító eső egyaránt. A versenyt követően Hamilton így nyilatkozott: „Szerintem egy speciális keverékre lenne szükség ezen a versenyen, mert nincs elég tapadásunk.”

hamilton_mex_cs



A Pirelli sportigazgatója, Paul Hembery reagált a felvetésre, bár azt aligha meglepő módon igen valószínűtlennek tartja, hogy a jövő évi öt keverék mellé egy hatodik, külön Mexikóra tervezettet is készítsenek: „Mindig nagyon nehéz dolgunk van egy új pályán, hiszen sosem lehetsz biztos benne, hogy viselkedik majd az aszfalt, amikor először kihajtanak rá a versenyzők” – mondta Hembery, majd így folytatta:

„Ha visszatekintünk Austin első évére, az nagyon hasonló volt a mostanihoz, azóta viszont sokat használták, és alapjaiban megváltozott a pálya. Szocsi szintén nagyon hasonló, csakhogy ezen a helyszínen nincs sok verseny, így továbbra is elég csúszós a felszíne. Talán jövőre már elvisszük a szuperlágyat is Mexikóba, főleg ha három keverékünk lesz. De annak esélye, hogy egy külön, speciális keveréket készítsünk erre a versenyre, igen csekély.”

A verseny másik két dobogósa egyébként nem aggódik ezen a problémán. „Időbe telik a dolog, mivel az aszfalt még új, szóval ez is egy kihívás volt a számunkra” – mondta Rosberg, s Bottas is hasonló véleményen volt: „Minden körben javult a pálya, a köridők egyre jobbak voltak. Talán jövőre több tapadásunk lesz, remek lenne, ha így lenne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: