DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Verstappen bánja, hogy nem kockáztatott

Bár végezhetett volna sokkal jobb pozícióban is, a Toro Rosso újonca végül kilencedik helyen zárta a Mexikói Nagydíjat. Az F1-es versenyző szerint túlságosan konzervatív stratégiát vállaltak két kiállással.

A verseny bizonyos szakaszaiban reálisnak tűnt a hatodik pozíció, ráadásul a kiállások időszakában harmadik helyen is haladt Max Verstappen, végül azonban csak két ponttal gazdagodott a Force Indiák mögött. A visszaesés oka a stratégiának tulajdonítható, Verstappen ugyanis a riválisok többségéhez hasonlóan kétszer állt ki kereket cserélni.

„Meglehetősen gyorsak voltunk, különösen a verseny első két etapjában. Úgy döntöttünk, hogy két kiállást hajtunk végre, én pedig azonnal láttam, hogy az egy csere lehetne a helyes választás, mégis maradtunk a kettőnél” – magyarázta Max Verstappen.



„Gyorsak voltunk a pályán, takarékoskodtunk a fékekkel és motorral, az utolsó etapig egyáltalán nem hajtottuk túl a kocsit. Akkor feltettünk egy szett lágy abroncsot, és hirtelen, nem tudom, miért, két másodpercet veszítettünk körönként. Sikerült megelőznünk egy Force Indiát, Perez elé tudtam vágni. Tényleg gyors voltam a verseny elején és közepén a biztonsági autóig, aztán hirtelen két másodpercet veszítettem a teljesítményből” – állt értetlenül a futam utolsó szakasza előtt Verstappen.

Ennek ellenére 2015-ben már kilencedik alkalommal szerzett pontot, és legjobb újoncként továbbra is a tabella 10. pozíciójában áll. Bár a szezonnak még nincs vége, Verstappen neve mellett több egység áll, mint bárkinek egy évben a Toro Rossóval a jelenlegi pontrendszer bevezetése óta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: