DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ki lehet Hamilton „történelmi” ellenfele?

Toto Wolff szerint sokat beszélhetnek egy pilótapárosról a jövőben, azonban nem Nico Rosberget nevezte Hamilton legnagyobb riválisának – a legendás társat csapaton kívül kell majd keresni.

Wolff úgy nyilatkozott, amennyiben a Ferrarinak sikerül tovább fejlődnie, Sebastian Vettel lehet az, akivel remek csatákat vívhat Hamilton a jövőben, erre pedig sokáig emlékezni fognak az emberek. A brit pilóta utolérte a németet a győzelmek számának tekintetében, és nagyon valószínű, hogy idén a világbajnoki címekben is elkezd felzárkózni. „Mindketten versenyképes autóban ülnek, ez pedig a sport egyik legnagyobb rivalizálása lehet majd – különböző csapatoknál” – mondta Wolff.

Wolff



A Mercedesnek idén nem sokszor akadt ellenfele a versenypályán, így a pilótáiknak, Hamiltonnak és Rosbergnek egymással kellett megküzdeniük. Utóbbi versenyző azonban lassan lemondhat a bajnoki címről, ám ehhez az autó többszöri meghibásodása is hozzájárult. A motorsport-igazgató a német tehetségét sem vitatja, ám külön kezeli a csapaton belüli és az azon kívüli rivalizálást. „Lewisnak megvan a saját párharca csapaton belül, és ez jó” – mondta.

A Ferrari és Vettel remek teljesítményét mutatja azonban, hogy a négyszeres világbajnok megelőzte Rosberget a világbajnoki pontversenyben, ezzel pedig a második helyre zárkózott fel Hamilton mögött. Wolff örül, hogy a Ferrari egyre nagyobb kihívást jelent számukra: „Ez jó a sport számára is, valamint minket is ösztönöz, mert ez az a csapat, akivel harcolni akarsz az F1-ben. Arra számítunk, hogy nagyon erősek lesznek jövőre. Jó autójuk van, alig várjuk, hogy megküzdjünk velük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: