DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosberg soha nem tapasztalt ehhez hasonlót

Nico Rosberg számára meglehetősen korán ért véget az Orosz Nagydíj, miután a gázpedáljával akadtak gondjai – a német elmondta, fogalma sincs, hogy mi történt az autóval.

Rosberg a hetedik körben kényszerült feladni a versenyt, miután a gázpedállal akadtak problémái az Orosz Nagydíj futamán. Hiába sikerült jól a rajt a német pilóta számára, csak egy ideig tudta megtartani vezető pozícióját legnagyobb ellenfelével, Lewis Hamiltonnal szemben – majd a gázpedálra kezdett panaszkodni, versenymérnöke pedig nem tudott hasznos tanácsot adni számára. Csapattársának végül sikerült elmennie mellette, majd a többiek is sorra megelőzték őt, és feladni kényszerült a futamot.

 Rosberg



A világbajnoki pontversenyben így Hamilton már 73 pontra növelte előnyét, ezt kellene ledolgoznia Rosbergnek a hátralévő négy versenyhétvégén. A német azonban elmondta, egyelőre nem gondolkodik ezen, szeretné túltenni magát a futamon történteken, ugyanis nagyon elkeserítette őt a mai befejezés. „Jelenleg túl nagy a csalódottság bennem ahhoz, hogy a vb-címre gondoljak” – mondta. „Ezen csak később fogok gondolkodni.”

„Természetesen soha nem jó, ha a gázpedállal problémák akadnak” – folytatta Rosberg. „A biztonsági autós szakasz után jött elő a dolog, a rugó tönkrement, így mindig kijött felém a pedál. Fel kellett emelni a lábam, de ezalatt nem tudtam kormányozni, mert a térdem nekiütközött a kezemnek. Hihetetlen, hogy ilyen pont most megtörténhet… Meg kell vizsgálnunk a dolgot. Az autó 5000 alkatrészből áll, most valami tönkrement, ilyen még soha nem történt. F1-es karrierem alatt soha nem tapasztaltam még ilyet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: