DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massa: Ma minden ellenem dolgozott

Felipe Massára Suzuka után Szocsiban is nehéz verseny vár, miután az elrontott kvalifikáció során csak a 15. rajthelyet szerezte meg. A Q2 során egyik körét sem tudta jól összerakni.

Dppi_00115016_304



A brazil hibát is vétett az időmérő középső szakaszában, amikor egyik gyorsköre során lecsúszott a pályáról a 8-as kanyarban, így minden próbálkozása ellenére is az utolsó helyen végzett a Q2-ben.

„Nem csak a hibám okozott nehézségeket, hanem a forgalom is” - nyilatkozta Massa. „Mindkét gyorskörömben forgalomba kerültem, emiatt pedig időt veszítettem. Egyik alkalommal is már láttam, hogy hátrányban vagyok, ezért mindent megpróbáltam, ami végül a hibához vezetett. Amikor utoljára próbálkoztam volna, a hátsó gumijaim már kopottak voltak, így nem lehetettem elég gyors. Nagyon frusztráló időmérőn vagyok túl.”

„Mindenünk megvolt ahhoz, hogy a mezőny elejéről rajtoljunk, így nagy kár, hogy ennyire ellenem dolgozott ma minden. Holnapra azonban továbbra is erős autóval rendelkezünk, és remélhetőleg a stratégiával is kipróbálhatunk majd valamit, ami beválik.”

Massa számára azért is lehet fájó a gyenge szereplés, mert Szocsiban a Williams autója ismét kiválóan működik - csapattársa, Valtteri Bottas a két Ferrarit legyőzve a harmadik helyre kvalifikált.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: