DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Még pár hét, aztán nézelődök

Daniel Ricciardo örül, hogy a Red Bull tulajdonosa határidőt szabott a motorszerződés nyélbe ütéséhez, noha ez azt is jelentheti, hogy ha a dolgok rosszul alakulnak, hamarosan új lehetőségek után kell néznie.

Dietrich Mateschitz az Orosz Nagydíj hétvégéjén bejelentette, hogy kitűzött egy október végi időpontot csapatai - na meg a velük tárgyalásban álló motorgyártók - számára, és ha addig nem történik megállapodás a 2016-os erőforrásról, az osztrák üzletember két alakulata nem lesz ott a mezőnyben jövőre.

Addig legfeljebb három hét van hátra, és noha a márka négy jelenlegi versenyzője továbbra sem aggódik a lehetséges következmények miatt, Daniel Ricciardo tudja, hogy hamarosan kénytelen lesz körbeszaglászni más lehetőségek után.

Dppi_00115015_137



„Még mindig nem gondolok a negatív végkimenetelre, továbbra is optimistán állok hozzá a helyzethez. Viszont helyesnek tartom, hogy Dietrich kijelölt egy határidőt, hiszen nekünk is időben tudnunk kell, hogy mivel is dolgozhatunk. A motortól függően kell majd megterveznünk az autó számos elemét. Nem várhatunk karácsonyig, így pár hét múlva ki fog derülni, hogy mi is a helyzet. Szerencsére még mindig van némi időnk addig” - nyilatkozta az ausztrál Szocsiban.

„Ha október végéig sem történik semmi, akkor mindenképp nyitott szemekkel és fülekkel fogok járkálni, figyelve arra, hogy máshol milyen lehetőségek vannak. De remélem, hogy kapni fogunk valamit, ami elég meggyőző lesz a csapat számára a sportban maradáshoz - más szóval valami olyat, amivel esélyünk lesz győzni.”

Ha a legrosszabb forgatókönyv valósulna meg és kiszállnának a Red Bull csapatai, a négy állás nélkül maradt versenyzőnek kevés esélye lenne arra, hogy ülést találjanak a 2016-os szezonra, hiszen már mostanra is szinte minden értékes ülés elkelt - csak a Lotusnál, a Haasnál és a Manornál vannak kérdőjelek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: