DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button korábbi döntést várt volna a McLarentől

Jenson Button szerint néhány félreértés vezetett oda, hogy a McLaren ilyen sokáig várt a jövőjével kapcsolatos bejelentéssel – azonban örül neki, hogy túljutottak a problémákon.

Sokáig kérdés övezte Button következő évi hollétét – a pletykák nagy része arról szólt, a brit biztosan visszavonul az F1-ből, de más csapatokkal kötött szerződések is szóba kerültek. A McLaren azonban nemrégiben minden kérdésre választ adott, és bejelentette, Alonso mellett jövőre is Button fog versenyezni. A brit pilóta elismerte, hogy a távozás is megfordult a fejében, azonban a Ron Dennisszel, a McLaren elnökével folytatott beszélgetések után már biztos volt benne, hogy 2016-ban is az F1-ben marad.

 Button



„Elgondolkodtam azon, hogy milyen irányt választanék, hogy valószínűleg mit csinálnék, ha nem lennék itt a következő évben, – de ez nem volt túl sokáig a fejemben” – mondta Button, majd hozzátette, biztató válaszokat kapott Dennistől, ezért a maradás mellett döntött. „Voltak dolgok, amelyekkel kapcsolatban több információra volt szükségem, például azzal kapcsolatban, hogy a csapat hová tart. Ezért telefonáltam annyit Ronnal.”

 

A kérdésre, miszerint születhetett-e volna előbb is döntés, ha nem beszélnek el egymás mellett, a brit így felelt: „Igen, voltak félreértések, de ilyen az élet. Sokkal gyakrabban kellene beszélgetnünk csapaton belül, és most is korábban kellett volna leülnöm velük, hogy túllendüljünk ezen. De most már megtörtént, és ez a fontos. Csak az számít, hogy ezt még sikerült a jövő év előtt megtennünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: