DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Van egy kikötésem az új tulajdonoshoz

A Mercedes motorsport-igazgatója szerint ha az F1-et eladják, az új tulajdonosnak hosszú távon kell gondolkoznia - anélkül, hogy a lehetséges jelöltek közül bárkit is favorizálna.

Bernie Ecclestone nemrég szólta el magát azzal kapcsolatban a kitzbüheli sportkonferencián, hogy már idén új tulajdonos (tulajdonosok?) kezébe kerülhet a Forma-1. A jelenleg 35,5 %-os részesedéssel bíró CVC Capital Partners részvényei iránt korábban a Qatari Sports Investment, valamint az amerikai RSE Ventures, Ecclestone szerint pedig legalább három csoportosulás is érdeklődést mutatott.



„Bernie mindig jó címeket generál, a címek és a viták pedig komoly részét képezik a Forma-1-nek, népszerűbbé teszik” - idézte Toto Wolffot a Motorsport.com. „A tisztánlátás kedvéért: a sportág tulajdonosai befektető-társaságok. A CVC már régóta érdekeltséggel bírt a Forma-1-ben, más cégek mellett, és egyértelmű volt, hogy egyszer túladnak részvényeiken, hiszen a sportág nem áll a működésük középpontjában.”

„Nekünk, mint résztvevőnek fontos, hogy olyan fenntartható részvényes vegye át az irányítást, amelynek hosszú távú elképzelései vannak, és bárki lesz az, érdeklődést fogunk mutatni iránta” - tette hozzá Wolff. A CVC-t korábban sokat kritizálták amiatt, hogy túl keveset fektet a Forma-1-be, holott sokat vesz ki onnan, Wolff szerint azonban mindegy, hogy ki lesz a sportág új tulajdonosa. „Még ha valakit előnyben is részesítenék, nem lenne beleszólásom a dolgok alakulásába, így meglátjuk, mi fog történni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: