DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vakvágányra juthat Bottas pályafutása?

A pilótát szóba hozták a Ferrarival, de helyette marad a Williamsnél, ahol kérdéses, mennyire tudja kiaknázni tehetségét – vélekedik egy másik finn, akitől annak idején sokat reméltek az F1-ben.

Tavalyi és az idei szezon elején mutatott eredményei alapján Valtteri Bottas tűnt a következő fiatal versenyzőnek, aki esélyes lehet egy nagycsapatba kerülni, ezzel pedig állandó tagként csatlakozni a Formula-1 élmezőnyéhez. A Ferrari azonban nem őt választotta, helyette még egy évre hosszabbított Kimi Raikkönennel. A finn Heikki Kovalainen – aki már első F1-es évében dobogóra állt, a másodikban futamot nyert, mégsem vitte ennél többre – úgy érzi, nem tesz jót Bottasnak, ha megreked jelenlegi csapatánál.



„Valtteri továbbra is fiatal. Rendelkezik a potenciállal, hogy világbajnokká váljon. De hogy erre képes lehet-e a Williamsnél, azt nehéz megmondani” – nyilatkozott Kovalainen a finn MTV csatornának. A versenyző két éve még Formula-1-es futamokon vett részt beugróként, idén viszont már csak a japán Super GT sorozatban szerepel.

„Olyan autóba kell ülnie, amely megnyerheti a bajnoki címet. Ha pedig ez nem kezd megvalósulni a következő év után, elveszítheti a lendületet. Nehéz onnan visszakapaszkodni” – figyelmeztetett Kovalainen arra, hogy másokhoz hasonlóan Bottas is eltűnhet a süllyesztőben, legyen bármekkora tehetség.

A Williams-pilóta teljesítményében idén is egyfajta visszaesés látható. Év elején ausztráliai sérülése ellenére is meggyőzőbb volt rutinos csapattársánál, Felipe Massánál, Ausztriától fogva azonban rendszerint elmarad a brazil versenyzőtől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: