DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Renault: Sokkal közelebb az élmezőnyhöz

A Renault F1-es műveletekért felelős igazgatója, Remi Taffin szerint a gyártó nagy áttörést ért el a közelmúltban a vezethetőség és a megbízhatóság szempontjából – ezt a tendenciát pedig folytatni szeretnék Szocsiban.

A Red Bull jól teljesített Szingapúrban, ahol a Ferrarival együtt nekik is sikerült legyőzniük a Mercedest: Daniel Ricciardo a futam után elmondta, akár a győzelemre is esélye lett volna. Japánban ugyan néhány incidens miatt nem sikerült a pontszerzés Ricciardo és Danyiil Kvjat számára, azonban a Toro Rosso mindkét pilótája az első tíz között zárt.

Remi Taffin



Remi Taffin elmondta, a fejlődés már folyamatosan látszik a Renault-nál, és nagyon bíznak benne, hogy Szocsiban is sikerül előrelépéseket tenniük. „Az elmúlt két versenyen sokkal közelebb voltunk a motor potenciális teljesítményéhez. Az időmérőkön a Red Bullok érezhetően közelebb voltak a pole pozícióhoz, a Toro Rossók pedig rendszeresen a top 10-es helyekért küzdöttek.”

„Már elértük, hogy a vezethetőség jobb legyen – ez a növekvő megbízhatósággal párosítva előrelépést jelent a pályán, így Szingapúrban már dobogóra is állhattunk” – folytatta a Renault szakembere. „Oroszország Szingapúr és Japán keveréke, így biztosak vagyunk benne, hogy folytathatjuk a menetelésünket. Alig várjuk, hogy pályán legyünk és tovább küzdhessünk.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner ezzel szemben nem látja ilyen tisztán a kiutat – szerinte a Renault-nak még két-három évre van szüksége ahhoz, hogy versenyre keljen a Ferrarival vagy a Mercedesszel. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: