DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Maldonado szponzora már kifizette a Lotust

Az enstone-iak helyettes csapatfőnöke szerint egy percig sem volt kérdéses a venezuelai F1-es pilóta maradása - ráadásul a PDVSA is kifizette már a versenyeztetéséért járó összeget a csapatnak.

A Lotus anyagi gondjait tetézte néhány héttel ezelőtt, hogy Pastor Maldonado szponzora, a PDVSA számlázási problémák miatt nem tudta még átutalni Enstone-nak a venezuelai 2016-os versenyeztetéséért a csapatot illető 50 millió dollárt, nemrég azonban - ahogyan Federico Gastaldi rávilágított - minden probléma elhárult, Maldonadót bejelentették Szingapúrban, és az olajóriási is annak rendje és módja szerint fizetett a Lotusnak.



Maldonado jövője a Renault érkezése miatt volt kérdéses a csapatnál, de az olasz szerint nem volt kérdés tárgya, hogy leigazolják-e őt a csapathoz a követező szezonra is - ami végül is egy szerződéshosszabbítást jelentett. „Három évre igazoltuk le Pastort” - mondta Gastaldi az F1i.com-nak. „Akkor jelentettük be őt, amikor mindent tisztáztunk a szponzoraival. Tavaly ezt Monzában tettük meg, idén pedig Szingapúrban, egy héttel később, mégpedig azért, mert így egyeztünk meg.”

„Amikor azt hallom az emberektől, hogy ’Pastor ide megy, Pastor oda megy’, vagy valami hasonlót a szponzoraival kapcsolatban, az teljesen normális és helyén való. Amikor a fizetésre terelődik a szó, el kell mondanom, hogy előzetesen már megtörtént, ezért nem értem, hogy kik és miért találgatnak ezzel kapcsolatban. Három évre igazoltuk le (Maldonadót), és az utolsó ebből a következő, 2016-os lesz” - tette hozzá Gastaldi, de egyelőre még nem tudni, hogy ki lesz a venezuelai csapattársa a következő szezonban - a minden bizonnyal Renault-vá váló Lotus másik ülése a legkelendőbb hely jelenleg a piacon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: