DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Az oroszok nem sokat tudnak az F1-ről”

Noha csak a második Orosz Nagydíjra kerül sor idén, Esteban Gutierrez, a Ferrari tartalékversenyzője szerint egyre nagyobb az érdeklődés a szocsi verseny iránt, és a szurkolók is lassan beletanulnak a sport rejtelmeibe.

Gutierrez a Ferrari harmadik pilótájaként futamról futamra a csapattal tart, és megpróbál minél többet tanulni az autóról, valamint a versenypályáról. Véleménye szerint Szocsiban kulcsfontosságú lesz az, hogy miképp tudnak majd bánni a gumikkal: „ A legfontosabb szempont az abroncsok viselkedése lesz” – idézi a mexikóit a ferrari.com. „Nagyon lényeges, hogy megfelelően működtessük őket, hogy a lehető legjobb legyen a tapadás és a lehető legalacsonyabb a gumikopás.”

Esteban Gutierrez



A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene nemrégiben úgy nyilatkozott, éppen ezért lehet nehéz a dolguk Oroszországban, ugyanis az alacsony a tapadás ezen a versenypályán nem kedvez az autójuknak. Gutierrez szerint nem könnyű feladat az általa említett két dolgot összehozni egy időben, azonban ha sikerül, akkor nem kell aggódniuk az abroncsok miatt. „Ezáltal sokkal agresszívebb beállításokat választhatsz. Tavaly rengeteg adatot gyűjtöttünk, de érdekes lesz látni, hogy a pálya felülete ugyanolyan lesz-e ezúttal is. Ez attól függ, hogy mennyire használták az elmúlt időszakban.”

A királykategória mezőnye 2014-ben látogatott először Szocsiba, így az oroszoknak még szokniuk kell a sportot, azonban Gutierrez szerint nagyon jól haladnak afelé, hogy megszállott rajongókká váljanak. „Az orosz szurkolók nem tudnak sokat a Formula-1-ről, de mégis nagyon lelkesednek a sport iránt és a csapatunk iránt is – ez a kapcsolat pedig csak erősödhet a következő években.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: